-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ gamins „Tesla“ plačiosioms masėms: elektromobilis kainuos perpus mažiau

Po to, kai „Volkswagen“ kompanija patyrė skandalą dėl „dyzelgeito“, ji paskelbė keletą ambicingų pareiškimų apie kompanijos pastangas pereiti prie elektromobilių. Naujausias jų pareiškimas, be jokios abejonės, yra pats ambicingiausias, kadangi jie planuoja dar iki 2020 metų pasiūlyti elektrinę transporto priemonę, kuri bus tokia pat gera, kaip ir „Tesla“ elektromobiliai. Tačiau kainuos perpus mažiau.
„Volkswagen ID. Neo“
„Volkswagen ID. Neo“ / Volkswagen nuotr.

VW vadovas Herbertas Diessas ZDF televizijos laidoje komentuodamas kompanijos pastangas pereiti prie elektromobilių pareiškė, kad VW koncernas šioje srityje yra labai stiprus:

„Mes investavome 30 milijardų į elektromobilių segmentą, pertvarkėme Cvikau gamyklą, taip pat Šanchajuje statome elektromobilių gamyklą. 2020 metais pasiūlysime naujų elektrinių transporto priemonių, kurios galės daryti viską, ką daro „Tesla“ elektromobiliai, tik jos bus dvigubai pigesnės“.

Tai yra gana retas atvejis automobilių pramonėje, kai vienas gamintojas tokiame kontekste mini kitą gamintoją, tačiau panašu, jog VW bando sekti „Tesla“ pėdomis ir elektrifikuoti savo automobilius. Dar praėjusiais metais Diessas pareiškė, kad „jis „Tesla“ kompaniją mato kaip pagrindinį konkurentą“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Elonas Muskas prabilo apie tikrąją pirmos laidos „Tesla Model 3“ elektromobilių kainą

Kalbėdamas apie elektromobilį, kuris „gali daryti viską kaip ir „Tesla“ automobiliai“, tik „kainuos perpus pigiau“, Diessas greičiausiai remiasi „I.D.Concept“. Kaip tikimasi, šis elektromobilis vadinsis „Neo“ (jį galite matyti nuotraukoje viršuje, aut. past.) ir kaip skelbėme anksčiau, jis rinkoje turėtų pasirodyti 2020 metais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Taline pristatytas „Volkswagen“ ateities automobilis – „ID.Buzz“ viena įkrova gali nuvažiuoti net 600 km

Tačiau ar jis kainuos perpus pigiau? Kol kas tikrai nepanašu. Nors VW oficialiai dar nepatvirtino, bet kalbama, jog „Neo“ elektromobilio kaina sieks apie 25 500 eurų. Taip, tai yra mažiau nei „Model 3“ elektromobilio kaina, nors E.Muskas visai neseniai pareiškė, kad jau kitais metais sugebės įgyvendinti savo pažadą ir pasiūlys šį elektromobilį už 35 000 JAV dolerių (beveik 31 000 Eur).

Tad „Neo“ tikrai nėra perpus pigesnis. Kita vertus, „Tesla“ kol kas negali pasiūlyti „Model 3“ už bazinę kainą.

Volkswagen nuotr./„Volkswagen ID. NEO“
Volkswagen nuotr./„Volkswagen ID. NEO“

Kitas dalykas, „Neo“ turėtų pasirodyti Europoje ir Kinijoje 2020 metais, o Šiaurės Amerikoje kiek vėliau. „Model 3“ jau dabar pardavinėjamas ir Europą šie elektromobiliai pasieks per ateinančius 4 mėnesius.

Tad VW yra akivaizdus pareiškimų lyderis ir bent kol kas jie neturi, ko parodyti, bei nelabai gali lygiuotis į „Tesla“. Žinoma, iki 2020 metų dar yra nemažai laiko ir VW gali tikrai pasiūlyti gerokai pigesnį elektromobilį nei „Tesla“, bet tam reikės žymiai daugiau nei vien tokių Herberto Diesso pareiškimų.

Taip pat galbūt VW kompanija turėtų pradėti galvoti ir apie tokių elektromobilių gamybą, kurie užtikrintų ilgesnius nuvažiuojamus atstumus ir jų kaina būtų daugeliui pirkėjų priimtina, o ne lyginti vidutinio dydžio sedaną su hečbeku vien dėl to, kad jie abu yra elektromobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius