Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volkswagen“ kuria padalinį 2 milijardų JAV dolerių investicijoms į „švarius“ automobilius

Vokietijos automobilių gamybos milžinė „Volkswagen“ Amerikoje kuria padalinį, kuris kontroliuos bendrovės 2 mlrd. JAV dolerių vertės investicijas į automobilius, visiškai neišmetančius į aplinką teršalų, tokius kaip elektromobiliai.
Atnaujintas „Volkswagen Amarok V6“
„Volkswagen“ / Dainiaus Cuberos / 15min nuotr.

„Electrify America LLC“ – „Volkswagen“ mėginimas pademonstruoti savo ryžtą kurti ekologiškai švarias transporto priemones po kilusio dyzelinių automobilių taršos skandalo, vadinamojo „dyzelgeito“.

Remiantis Vokietijos kompanijos susitarimu su JAV valdžia, bendrovė turi per ateinančių 10 metų į ekologiškai švarių transporto priemonių plėtrą šalyje investuoti 2 mlrd. JAV dolerių.

„Electrify America LLC“ investuos į elektromobilių įkrovimo stotelių statybas ir eksploataciją, įskaitant ir daugiau nei 200 stotelių su greito įkrovimo funkcija, skelbia „The Mint“.

Be to, daugiau nei 300 įkrovimo vietų bus įrengta penkiolikoje stambių Amerikos miestų.

Taip pat minėtas padalinys vykdys reklamos kampaniją be „Volkswagen“ prekės ženklo, kuria bus siekiama šviesti amerikiečius apie elektromobilius.

Beveik pusė iš 2 mlrd. JAV dolerių bus išleista Kalifornijoje, kur dyzeliniai „Volkswagen“ automobiliai buvo itin populiarūs. Čia, beje, parduodama ir daugiausia elektromobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius