Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1 000 km lenktynėse padėjo ir patirtis prie kartingo vairo

Vėlų šeštadienio vakarą Palangoje baigėsi bene garsiausias tradicinis Lietuvos automobilių sporto renginys – 1000 kilometrų lenktynės. Viešoje erdvėje jau pasveikinti ištvermės maratono nugalėtojai, ekspertai dalinosi savo pastebėjimais apie apie varžybų eigą.
„Liqui moly racing team Lithuania“ automobilis
„Liqui moly racing team Lithuania“ automobilis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dabar į šias lenktynes lenktynes galima pažvelgti ir per šiek tiek kitokią prizmę. Kaip manote, kokia automobilių sporto disciplina yra nemenkos dalies 1000 km lenktynių dalyvių „Alma mater“? Tikrai taip – kartingai. Ir garsiausi „F-1“ meistrai, ir žymiausi žiedo meistrai ar ralio pilotai savo karjerą pradeda panašiai – kartingų trasose. Ne veltui sakoma, kad kartingas yra viso automobilių sporto lopšys. Tad Palangos trasoje ratus suko daug ir praktikuojančių, ir buvusių kartingo meistrų.

Šiais metais ištvermės lenktynes laimėjo „Liqui Moly Racing Team Lithuania“ komanda.Visi šios komandos lenktynininkai – irgi kartingistai. Tai Jonas ir Ignas Gelžiniai ir Edvinas Arkušauskas. Kartingo lenktynėse savo karjerą pradėjo ir antra vietą laimėjusios komandos „Inter RAO Lietuva“ pilotas Robertas Kupčikas. Palangos lenktynėse akį traukė ketvirtą vietą užėmusios komandos „MOJO Lounge 2 Racing by JR Motorsport“ komandos „BMW M3 GTR“ – du šios komandos pilotai yra tikros kartingo žvaigždės. Tai Europos čempionas Simas Juodviršis ir buvusi „F2“ žvaigždė Kazimieras Vasiliauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Paskutiniai 1 000 km lenktynių ratai
Tomo Markelevičiaus nuotr./Paskutiniai 1 000 km lenktynių ratai

Kartingų pasaulyje puikiai žinomas vienas iš „Siuskpigiau.lt – Žaibelis10“ komandos pilotų Ignas Palaima. Vienas iš egzotiško „Marcos Mantis“ pilotų – Martynas Samsonas. Gediminas Udras, Arūnas Šepetys, Darius Baltramiejūnas, Rokas Markevičius, Aurimas Šiaulys, Jonas Ramanauskas, Marius Gabrijolavičius – kartingistai. Iš kartingų pasaulio į Palangos trasą nusileido ir viena iš merginų komandos „Sostena Renault GSR -Sport Team“ lenktynininkių Ernesta Globytė. 

Gausus kartingistų būrys šiose lenktynėse tik dar kartą patvirtina seną tiesą, kad kartingų sportas yra puikiausia automobilių sporto mokykla. Pasak kartingo pedagogų, greičiai šioje disciplinoje yra  milžiniški, dinamika ir perkrovimai – irgi įspūdingi, nenusileidžiantys „F-1“ bolidams. Čia reikalinga labai greita reakcija. O tai labai praverčia persėdus ir į bet kokį kitą lenktyninį bolidą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./1 000 km lenktynių techninio aptarnavimo zona
Tomo Markelevičiaus nuotr./1 000 km lenktynių techninio aptarnavimo zona

Beje, automobilių sporto aistruoliams vasara Palangos lenktynėmis dar nesibaigia – jau visai netrukus, rugpjūčio 2-ą dieną visi tie, kuriems kvepia benzinas, laukiami vaizdingame Trakų rajone įsikūrusiame Aukštadvario kartodrome. Čia vyks Lietuvos kartingo federacijos čempionato ketvirto etapo lenktynės, kuriose žiūrovai galės grožėtis ir kai kuriomis Palangoje matytomis kartingų sporto žvaigždėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius