-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 tonų sveriantis „Kamaz“ ant sniego nuskriejo 37 metrus

Eduardas Nikolaevas, 2013 ir 2017 metų Dakaro nugalėtojas, ruošiasi kasmetinėms Šilko kelio varžyboms. Treniruotės Rusijoje metu lenktynininkas varžyboms skirtą „Kamaz“ po specialiai paruošto tramplino nuskraidino net 37 metrus – tai yra atstumas, kurį ore paprastai įveikia tik klasikinio ralio automobiliai.
„Kamaz“ šuolis
„Kamaz“ šuolis

Norėdamas atlikti šį triuką E.Nikolaevas tūkstantį arklio galių išvystančiu ir 10,5 tonos sveriančiu sunkvežimiu turėjo įsibėgėti iki 140 km/val. O kad būtų dar įdomiau, triukas atliktas ant sniego.

Nuskriejęs 37 metrus ir vairuotojui suteikęs net 12g perkrovą (F-1 lenktynininkai patiria maždaug 5g perkrovas, maksimaliai stabdantis kasdienis sportiškas automobilis suteikia apie 1g) sunkvežimis sėkmingai nusileido ant žemės.

„Mūsų „Kamaz-4326“ šios sąlygos yra labai panašios į tas, kuriomis važiuojame Pietų Amerikos ar Afrikos smėlynuose. Komandai tai yra puiki treniruotė prieš išbandymus kopose“, – teigė E.Nikolaevas.

Sportui paruoštas „Kamaz“ sveria dešimt su puse tonos, o jo 16,2 l V8 dyzelinis variklis išvysto apie 1000 AG. Iki 100 km/val. sunkvežimis įsibėgėja per 11,5 sek.

VIDEO: „Kamaz“ šuolis ant sniego

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius