Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1000 km lenktynės Palangoje – po mėnesio

Lygiai mėnuo beliko iki liepos 10-13 dienomis Palangoje vyksiančių tradicinių, prestižiškiausių Baltijos šalyse automobilių 1000 km. lenktynių, kurias šiemet jau keturioliktąjį kartą paeiliui rengia „Promo Events“.
„Omnitel 1000 km lenktynių“ akimirka
„Omnitel 1000 km lenktynių“ akimirka / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Didžiausiai automobilių sporto šventei rengiasi tiek jos rengėjai, tiek būsimų lenktynių dalyviai, kurių vizitų ir skambučių organizatoriams pastarosiomis dienomis itin padaugėjo. 

„Šiai dienai paraiškas dalyvauti varžybose pateikė 24 ekipos. Dar 18 gyvai domisi renginiu ir ruošia dokumentus, tačiau kol jie galutinai nesutvarkyti, tikromis dalyvėmis tokių komandų nelaikome, – sako vienas renginio organizatorių, „Promo Events“ direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. – Tačiau drįstame prognozuoti, jog šiemet lenktynėse gali dalyvauti apie pusšimtis ekipų. Tai įprastas pastarųjų metų rodiklis po prieškrizinio bumo, kai lenktynininkų skaičių buvome priversti riboti“.  

Pirmosios į organizatorių kvietimą atsiliepė „Autoprizmės“, 222, „Automanų“, „Rimo“ ir kitos ekipos. Neseniai priimta „Daumantų-Hoptrans“ komandos paraiška, kurios sportininkai Andrius Teriochinas, Gediminas Udras ir Egidijus Bulotas išvairuos „Porsche 968 ERR“ automobilį ir varžysis X1 klasėje.

Į Palangos trasą su BMW M3 išvažiuos „Brum Brum Sport“ lenktynininkai Andrius Jasionauskas, Rimas Gerulaitis ir Dainius Matijošaitis, o kausis jie GT automobilių klasėje. 

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Artas Racing
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Artas Racing“

Pastarąją savaitę lietuviams gerai pažįstamas ilgų nuotolių lenktynininkų pavardes paraiškose papildė ir užsienio šalių sportininkai, kurių komandų vadovai jau baigė tvarkyti visus būtinus formalumus. Ir šiemet Palangoje matysime lenktynes Lietuvoje pamėgusius Didžiosios Britanijos DFDSDHR ekipos narius Dave‘ą Percivalą, Drew ir Micką Hollandus. 

Atvyksta ir Belgijos „Mojo Lounge Racing by JR Motorsport“ ekipa, kurios lenktynininkai Steve‘as Vanbellingenas ir Wardas Sluysas su „BMW M3 Silhouette“ varžysis X1 klasėje. Tai komanda, 2010 m. Palangoje kartu su Benny Smetsu vykusių lenktynių laimėtoja, o pernai pelniusi antrąją absoliučios įskaitos vietą.  

Pernai iškovotą trofėjų ir absoliučių nugalėtojų titulą pasiryžę ginti ir Pietų Afrikos Respublikos sportininkai su „Porsche“, kuriems kompaniją palaikys ir daugiau užsieniečių.

Tačiau ir lietuvių stovykloje yra naujienų. Palangoje debiutuos „Premia BTL Racing“ komanda, vadovaujama Donato Borkio. Ekipa į trasą išvairuos egzotiškai atrodantį savos gamybos automobilį, pagamintą pagrindinius agregatus pasiskolinus iš BMW M3 92 modelio. 

„Automobilis jau turi vardą „Luftwaffe“. Idėja jį taip pavadinti kilo vartant antrojo pasaulinio karo naikintuvų nuotraukas, – pasakoja vienas jo kūrėjų Saulius Beržis, kuris kartu su Nerijumi Beržiniu daugiausia laiko praleido ir prie brėžinių, ir garažuose.

Andriaus Lauciaus nuotr./Paskutinės Omnitel 1000 km lenktynių akimirkos
Andriaus Lauciaus nuotr./Paskutinės „Omnitel 1000 km lenktynių“ akimirkos

Kadangi BMW vokiškas automobilis, todėl bendrinis tos šalies oro pajėgų pavadinimas Sauliui atrodo ne tik logiškas, bet ir įkvepiantis dvasios. Naujasis lietuvių „bombonešis“, kurio ratus suka 3998 kubinių centimetrų darbo tūrio BMW variklis, išvysto 420 AG pajėgumą, priekiniai stabdžiai – 6, o galiniai – 4 cilindrų.  Panaudotas maksimaliai išlengvintas E92 modelio kėbulas.

Automobilio važiuoklėje, pasak jo gamintojų, neliko nė vienos originalios dalies, o visos jungiamosios vietos sujungtos per plieninius guolius. Aušinami visi skysčiai (reduktoriaus alyva, pavarų dėžės alyva, vairo mechanizmo alyva, variklio alyva ir aušinimo skystis). Automobilis kartu su pilotu sveria 1200 kg.

1000 km lenktynėse šis automobilis bus patikėtas Alvydui Malakauskui, Mindaugui Rudžiui, Radomirui Šverckovui ir Vidui Danieliui, su kuriais ekipa sieja ateities viltis, o 1000 km lenktynėse mato save pirmajame dešimtuke. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius