-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„24h series“ lenktynėse Hockenheime lyderiams į atlapus kibs trys Lietuvos komandos

Lietuvos lenktynininkai tikrai yra greiti, o mūsų tautiečių komandos – puikiai organizuotos ir profesionalios. Būtent šių savybių ir dar šiokios tokios Fortūnos pagalbos reikia Creventic klubo organizuojamoje tarptautinėje lenktynių serijoje „24h series“. Vieni serijos etapai trunka 24 val., o kiti – 12 val. Tokios bus ir šio savaitgalio lenktynės Hockenheimo trasoje.

Hockenheimo trasa – lietuviams šiais metais jau trečiasis etapas (išskyrus vėliau prisijungusią GSR). „Juta racing“ ir „RD Signs Šiauliai“ startavo šios serijos 12 val. lenktynėse Mugello ir Spa Francorchamps F1 trasose. „Juta“ Italijoje prie starto linijos buvo išrikiavusi net dvi komandas, tačiau antroji pačioje lenktynių pabaigoje patyrė avariją.

Lietuvos komandų turnyrinė situacija

Avariją patyrė ir šiauliečiai – Spa trasos Eau Rouge posūkyje trajektoriją netyčia blokavus kitam automobiliui. Taigi, vertinant trijų etapų pasirodymus, daugiausiai pagyrimų nusipelno „Juta“ pirmoji komanda (Audi R8 LMS GT3 EVO I, Nr. 71). Greičiausioje Europos lenktynių serijos GT3 įskaitoje, o tuo pačiu ir bendroje įskaitoje kauniečiai kol kas užima trečiąją vietą. Visą informaciją apie 24h series rasite čia.

GT3 klasė
GT3 klasė

Truputėlį lėtesnėje GTX klasėje „RD Sings Šiauliai“ (Lamborghini Huracan Supertrofeo, Nr. 720) tikrai dar neprarado vilčių kovoti dėl prizinės pozicijos. Jei ne avarija Spa kovo mėn., būtų tarp lyderių. O kol kas – ketvirti.

GTX klasė
GTX klasė

TCR divizione – net dvi Lietuvos komandos. NOKER ir GSR (Nr. 105) taip pat turi labai daug šansų kovoti dėl podiumo, jei startuotų ne tik Vokietijoje šį savaitgalį, bet ir Portimao 12 val. bei Barselonos 24 val. lenktynėse (dvigubai taškų).

TCR klasė
TCR klasė

Deja, NOKER į Vokietiją neatvyko. Pasak komandos piloto Kęstučio Stasionio, susitvarkę automobilį, nokeriai startuos tik Barselonos 24 val. iššūkyje.

VIDEO: 24h series lenktynės Hockenheime: kaip RD SIGNS Šiauliai po avarijos Spa atstatė Lamborghini Huracan Supertrofeo?

Apie lenktynių seriją

24h series sudaro aštuonių lenktynių serija per metus skirtingų žemynų F1 trasose. Net keturios Lietuvos komandos startuoja Europoje vykstančiose lenktynėse. Taip atrodo likusių šių metų lenktynių kalendorius:

24h lenktynių kalendorius
24h lenktynių kalendorius

Priminsime, kokios komandos atstovauja Lietuvai:

„Šiauliai RD Signs“ Lamborghini (GTX klasė): Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius, Nicola Michelon.

„Juta Racing“ Audi R8 LMS GT3EVOI: Jonas Gelžinis, Eimantas Navikauskas ir Julius Adomavičius.

„GSR Motorsport“ – VW Golf GTI TCR – Ernesta Globytė, Mindaugas Liatukas, Rokas Kvedaras.

Plačiau apie klases, kuriose varžosi lietuviai, skaitykite čia.

Hockenheim 12h lenktynių dalyvių sąrašas, spauskite čia

Hockenheim 12h lenktynių rezultatai tiesiogiai (tik lenktynių metu), spauskite čia.

Hockenheim 12h lenktynių transliacija YouTube kanale, spauskite čia.

2021 metai tapo postūmiu

Pastaruosius keletą metų aktyviausios komandos „Creventic“ rengiamoje „24h series“ buvo „RD Signs Šiauliai“ ir „Juta Racing“. Pastaroji pernai Mugello netgi lipo ant podiumo, užėmusi antrą vietą savo 991 klasėje.

Tiesa, Barselonos 24 val. lenktynėse TCR klasėje pirmąją vietą iškovojo šių lenktynių patirties turintys trys kieti vyrukai iš Lietuvos. Arūnas Gečiauskas, Sigitas Ambrazevičius ir Vytenis Gulbinas, pasitelkę į pagalbą olandą Paul Sieljes, lenktyniavo Šveicarijos „Autorama“ komandos sudėtyje.

Tačiau visi Lietuvos komandų pasirodymai iki šiol būdavo pavieniai, jos dalyvaudavo tik atskirose lenktynėse. O NOKER vadovas Kęstutis Stasionis pernai Mugello tiesiog treniravosi.

Šie metai – išskirtiniai, nes Lietuvos komandos va-iuoja po keletą serijos lenktynių kovoja dėl taškų savo klasėse ir bendroje įskaitoje.

VIDEO: 24h series lenktynių preliudija Hockenheime: ramybė prieš 12 val. audrą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius