Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„4x4 Perimetras“: bekelės lenktynėse pirmą kartą varžėsi Lietuvos motociklininkai

Šeštadienį Druskininkuose prasidėjo nauja „4x4 Perimetras“ maratoninių bekelės lenktynių "Rally raid" serija. Pirmajame etape daugiau nei tris dešimtis susirinkusių dalyvių pasitiko naujas formatas, naujos trasos ir nauji dalyviai, negailėję pagyrų organizatoriams, rašoma pranešime.
Bekelės varžybos „4x4 Perimetras“
Bekelės varžybos „4x4 Perimetras“ / Gedmanto Kropio nuotr.

„4x4 Perimetras“ lenktynių serija – tai bekelės lenktynių čempionatas. Organizatoriai jį vadina mažuoju lietuvišku Dakaru. Jame galimybę išbandyti save bekelėje turėjo ne tik lenktynininkai ar turistai su visureigiais, bet pirmą kartą ir motociklininkai, trasas skrodę vieni žiūrėdami į kelio knygą.

Sportininkams ir motociklininkams teko įveikti pusantro šimto kilometrų greičio ruožais, o turistų orientacinis maršrutas nusidriekė beveik 300 km Dzūkijos miškais.

„Puikios varžybos. Lyginant su anksčiau rengtomis lenktynėmis organizatoriai kartelę kilstelėjo gerokai aukščiau. Ilgi ir gana sudėtingi greičio ruožai atitiko aukščiausius standartus ir reikalavo tiek susikaupimo, tiek geros navigacijos bei vairavimo įgūdžių“, – kalbėjo vienas greičiausių šalies bekelės lenktynininkų Vaidotas Paškevičius, nugalėjęs pirmajame etape „Sport“ įskaitoje.

Šis „Vaidota Racing Team“ atletas, atstovaujantis „Molėtų ASK Skorpionas“ klubui šių metų sezoną pradėjo su nauju automobiliu ir nauju šturmanu. Automobilis iš tiesų nėra naujas: tai 1997 metų „Mitsubishi Pajero“, pagamintas pagal čempionišką legendinio japonų lenktynininko Hiroshi Masuokos Dakaro automobilio „Mitsubishi Pajero Evolution“ receptą.

Lenktynininkas tikisi, kad ši technika leis apginti praėjusių metų čempiono titulą, mat per baisiausius kelius važiuoja daug geriau ir greičiau. O ir konstrukcija tvirta. Lenktynininkas juokauja, kad ir „stogą“ patirti nebijo: automobiliui nieko nenutiks, o jo partneriai „Stiklų ekspertai“ sudaužytus langus pakeičia greičiau nei jis spėja mašiną atversti.

Tuo tarpu jo šturmanas – tikras naujokas. Darius Leskauskas tokio tipo lenktynėse dalyvavo pirmą kartą, tačiau Vaidas džiaugėsi naujoko progresu ir sugebėjimu itin greitai susidrauti su kelio knyga.

Naujovė – motociklai

Tuo tarpu kelio knyga buvo visiškai naujas dalykas kone visiems pirmajame „4x4 Perimetras“ varžybų serijos etape dalyvavusiems motociklininkams.

Dakaro tipo lenktynininkų šiems Lietuvoje dar nėra buvę. „Nepaprastai įdomu. Tačiau ir nelengva. Automobiliais važiuojančius ekipažus sudaro du žmonės: vienas vairuoja, kitas skaito kelio knygą ir seka nuorodas. Motociklininkai šiuos du darbus turi atlikti vieni. Reikia daug galvoti ir surasti tą greičio balansą tarp greito važiavimo ir gebėjimo orientuotis skaitant kelio knygą“, – įspūdžiais dalinosi motociklų įskaitoje trečiąją vietą užėmęs Aidas Bubinas.

Pirmą kartą Lietuvoje vykusiose ralio reido lenktynėse tarp motociklininkų greičiausias buvo Giedrius Kažemekas. Tarp automobilių vairuotojų „Extreme“ įskaitoje geriausiai pravažiavo Egidijus Puidokas, o greičiausiai Dzūkijos miškuose besiorientuojančiu „Tourism“ klasės vairuotoju tapo Virginijus Liepis.

Pasiruošimas Ladogos bekelei

„Perimetro“ nugalėtojo Vaido Paškevičiaus komanda „4x4 Pasvalys RT“ gegužės 24 d. pajudės link Karelijos – dalyvaus garsiajame Ladogos bekelės ralyje.

Iš Panevėžio „Arena Lafa“ kavinės (Klaipėdos g. 79c, Panevėžys) lauko terasos vyrai pajudės 15 val. O iki to laiko bekelės entuziastai galės, skambant muzikai, apžiūrėti varžyboms paruoštus automobilius, susipažinti bei nusifotografuoti su komandos nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius