-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 06 /18:44

A.Gelažninkui ši Dakaro diena įsimins ilgam: „Apie 8 min. CS Santoshas neatsigavo, galvojome, kad jau viskas, numirė“

Ketvirtasis greičio ruožas motociklininkui Arūnui Gelažninkui įsimins ilgam. Kaip po finišo pasakojo sportininkas, teko padėti ne vienam žmogui, o ši diena buvo viena sudėtingiausių Dakare.

„Diena buvo tikrai verčianti susimąstyt. Išvažiavęs iš kuro užpylimo zonos radau draugą CS Santoshą visą kruviną ir mano klasės lyderis darė jam širdies masažą. Apie 8 minutes jis neatsigavo, galvojome, kad jau viskas, jis numirė. Tačiau netrukus pradėjo kvėpuoti. Laikiau jam galvą, sulaukėme, kol atskrido sraigtasparnis, ir toliau išvažiavome.

Buvo labai sunku važiuoti, nes niekaip negalėjau susikaupti ir galvoti apie važiavimą. Visos mintys buvo tik ten. Tada mintyse jau galvojome, kad jau mirė jis. Ilga diena buvo ir teisėjai turėtų kompensuoti kažkiek laiko, kurį padėjome“, – bivake pasakojo A.Gelažninkas.

Naujausiais duomenimis, motociklininkas yra ligoninėje, stabilios būklės.

VIDEO: A.Gelažninkas apie vieną baisiausių dienų: „Galvojome, kad jau mirė jis“

„Ten, kur krito Santoshas, buvo labai išlindusi ola ir ji nebuvo pažymėta – šone trasos, bet visi ten važiavo. Ten krito ir mūsų klasės lyderis, bet jis tęsė varžybas, nes nesusižeidė, o tik aplaužė motociklą“, – pasakojo A.Gelažninkas.

„Paskui sutikau 33 nr. pažymėtą motociklininką. Jis taip pat buvo kritęs toje vietoje, sulaužė motociklo galinius degalų bakus ir sakė, kad pernai nebaigė Dakaro, o šiemet labai nori tai padaryti. Jis tikino, kad jei skubu, tai galiu nelaukti, bet sustojau, išleidau benzino, kad jis pasiektų finišą. Reikia padėt žmogui išpildyt svajonę“, – šypsojosi A.Gelažninkas.

VIDEO: Pamatykite: A.Gelažninko įspūdžiai iš ketvirtojo greičio ruožo

Ketvirtajame greičio ruože lietuvis užtruko 3 val. 32 min. 40 sek. Nuo lyderio motociklų klasėje jį skyrė 31 min. 57 sek. (prieš teisėjams atimant laiką – 45 min. 50 sek.) Lietuvos šiame ruože užėmė 33 vietą. vietą. Vienišių klasėje – 3 (prieš atimant laiką – 5). Nuo „Original by motul“ klasės nugalėtojo jį skyrė 1 min. 1 sek. (prieš tai – 14 min. 54 sek.). Vienišių klasėje po laiko perskaičiavimo pakilo į 1 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius