-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abu Dhabi Desert Challenge“ dykumų lenktynėse anuliuotas nugalėtojo N.Al-Attiyah rezultatas

Abu Dabyje baigėsi 2015-ųjų „Abu Dhabi Desert Challenge“ dykumų lenktynės. Organizatoriams varžybas teko sutrumpinti dėl siautėjančios smėlio audros.
Nasseras Al Attiyah
Nasseras Al Attiyah / Organizatorių nuotr.

Siautė smėlio audra

Jungtiniuose Arabų Emyratuose kilusi didelė smėlio audra pakoregavo „Abu Dhabi Desert Challenge“ organizatorių planus.

Dėl gamtos stichijos šėlsmo buvo atšauktas paskutinis greičio ruožas ir kelioms valandoms atidėta apdovanojimų ceremonija.

Organizatorių nuotr./Yahya Al Helei
Organizatorių nuotr./Yahya Al Helei

Oficiali penktojo greičio ruožo atšaukimo priežastis – blogas matomumas, vietomis siekiantis mažiau nei 100 metrų.

Esant tokioms oro sąlygoms negalėjo pakilti organizatorių sraigtasparniai, o jie būtini norint užtikrinti greitą pagalbą dalyviams. Dėl šio sprendimo lenktynės sutrumpėjo 234-iais kilometrais.

Matomumas buvo labai prastas ir dėl jo negalėjome užtikrinti pagalbos iš oro.

„Leidimas važiuoti penktame greičio ruože būtų buvęs labai rizikingas ir nepasvertas sprendimas. Matomumas buvo labai prastas ir dėl jo negalėjome užtikrinti pagalbos iš oro.

Gerbiame savo varžybų dalyvius ir nenorime rizikuoti jų gyvybe. Tai buvo mano pasiūlymas ir tam pritarė visos komandos. Turėjome keturias puikias dienas dykumų lenktynių. Džiaugiamės sulaukę gausaus dalyvių būrio ir kviečiame čia sugrįžti kitąmet“, – sakė Jungtinių Arabų Emyratų automobilių klubo prezidentas ir šių varžybų organizatorius Mohammedas Ben Sulayemas.

Organizatorių nuotr./Mohammedas Ben Sulayemas
Organizatorių nuotr./Mohammedas Ben Sulayemas

Likę 89 automobiliai ir bagiai bei 47 motociklai ir keturračiai buvo nukreipti bendro naudojimo keliais į „Yas Marina“ F-1 trasos kompleksą. Čia dalyviai laukė kol gamta leis pradėti apdovanojimų ceremoniją.

Anuliavo nugalėtojo rezultatą

Dalyviai buvo apdovanoti pagal rezultatus, kuriuos jie pademonstravo  po keturių greičio ruožų. „Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybų nugalėtoju pagal trasoje sugaištą laiką turėjo tapti šių metų Dakaro maratono lyderis Nasseras Al-Attiyah, kuriam tai būtų buvusi antroji pergalė.

Tačiau netrukus organizatoriai pranešė, kad nugalėtojo rezultatas anuliuojamas dėl techninės komisijos metu aptiktų neleistinų važiuoklės komponentų jo „Mini“ automobilyje. 

Organizatorių nuotr./Vladimiras Vasilyevas
Organizatorių nuotr./Vladimiras Vasilyevas

Po tokių rokiruočių nugalėtoju tapo rusas Vladimiras Vasilyevas, kuris šiame maratone triumfavo ir 2014-aisiais. Antrą poziciją iškovojo Erikas Van Loonas, o trečioje vietoje atsidūrė britas Harry Huntas. Ekipažai pilotavo „Mini“ automobilius.

Tradiciškai šiose varžybose apdovanojami ne trys, o šeši greičiausi dalyviai, tad įvertinimo nusipelnė ketvirtas likęs Saudo Arabijos sportininkas Yazeedas Al-Rajhi ir penktas finišavęs lenkas Marekas Dabrowskis. Abu šie dalyviai vairavo „Toyota Hilux“ automobilius. Po N.Al-Attiyah pašalinimo ant podiumo užlipo šeštą rezultatą parodęs Orlando Terranova.

Marcas Coma vėl buvo nesustabdomas

Aštuntą šių lenktynių nugalėtojo titulą į savo laimėjimų kraitį įsirašė motociklų klasės nugalėtojas Markas Coma. Ispanas KTM komandos draugą Samą Sundelandą aplenkė 11 min. 55 sek.

Trečią laiką pademonstravo Pablo Quintanilla, ketvirtas finišavo Rubenas Faria, penktas – amerikietis Ricky Brabecas. Į greičiausiųjų šeštuką prasibrovė daugkartinis Jungtinių Arabų Emyratų motokroso čempionas Mohammedas Al Balooshi.

Organizatorių nuotr./Marcas Coma
Organizatorių nuotr./Marcas Coma

„Džiaugiuosi savo rezultatu. Nepadariau jokių klaidų, todėl galiu džiaugtis pergale. Žinojau, kad varžybos šiemet bus kur kas kietesnės ir įtemptesnės nei pernai, todėl padarėme keletą strateginių sprendimų. Tai pasiteisino.

Motociklas nekėlė jokių problemų. Tai dar viena pergalė mano komandai ir jau aštuntoji man asmeniškai“, – sakė M.Coma.

Automobilį konstravo tėvas

T3 bagių klasėje pergalę šventė Jungtinių Arabų Emyratų atstovas Ahmedas Al Fahimas. Jis su „Polaris“ bagiu bendroje įskaitoje užėmė devintą vietą.

Auksą iškovojo ir dar vienas vietos lenktynininkas. T2 gamintojų įskaitoje triumfavo Yahya Al Helei, kuris bendroje įskaitoje finišavo tryliktas.

Aš laimingas, kad nugalėjau tokiu šeimynišku automobiliu. Jį man sukonstravo tėvas.

„Aš laimingas, kad nugalėjau tokiu šeimynišku automobiliu. Jį man sukonstravo tėvas. Labai norėjau laimėti ir dėl pergalės dariau viską. Ši mašina nėra tobula ir buvo tikrai geresnių automobilių.

Mūsų mašina turėjo šokių tokių techninių problemų, bet ir tuomet mes stengėmės važiuoti kaip galime geriausiai. Džiaugiamės, kad mums pavyko“, – teigė T2 kategorijos nugalėtojas M.Al Halei.

Organizatorių nuotr./Ahmed Al Fahimas
Organizatorių nuotr./Ahmed Al Fahimas

Nugalėtojo strategija – persvarą susikrauti lenktynių pradžioje

Keturračių įskaitoje greičiausias buvo praėjusių metų trečios vietos laimėtojas, Kataro atstovas Mohammedas Abu-Issa.

„Yamaha Raptor“ vairavęs lenktynininkas nugalėtojo titulą iškovojo antrą kartą per pastaruosius trejus metus. M.Abu-Issa už savęs paliko šių metų Dakaro lenktynėse triumfavusį lenką Rafalą Soniką. Sportininkus skyrė 24 min. 43 sek.

Smėlis – mano mėgstamiausia stichija, todėl labai gerai jaučiuose važiuodamas Abu Dabyje.

„Šių metų varžybos buvo tikras iššūkis. Smėlis – mano mėgstamiausia stichija, todėl labai gerai jaučiuose važiuodamas Abu Dabyje. Pirmas dvi dienas tikrai smarkiai spaudžiau ir stengiausi atitrūkti.

Likusius du greičio ruožus jau važiavau ramiau, nes pavyko susikrauti persvarą. Labai norėjau lenktyniauti ir penktame greičio ruože, bet, deja, buvo nuspręsta jį atšaukti. Bet kuriuo atveju aš esu patenkintas“, – džiaugėsi M.Abu-Issa.

Organizatorių nuotr./Keturračių klasės nugalėtojas Abu Issa
Organizatorių nuotr./Keturračių klasės nugalėtojas Abu Issa

Šiemet „Abu Dhabi Desert Challenge“ varžybose lietuviai nedalyvavo. Praėjusiais metais čia startavo ralio lenktynininkas Vaidotas Žala, tačiau tuomet jo ir Sauliaus Jurgelėno ekipažą persekiojo nelaimės ir techniniai gedimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius