-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje rengiamose šoninio slydimo varžybose nugalėtojo titulo sieks trys „drifto karaliai“

24 „BMW“, 13 „Nissan“, 1 „Volvo“ ir 1 „Lexus“ – tiek šį savaitgalį šoniniam slydimui ruoštų automobilių padangas svilins „D1Sport“ rengiamame 2-jų dienų „drifto“ festivalyje Alytuje. Gegužės 24 d., šeštadienį, Raudonkalnio gatvėje padangas svilins „Battery gatvės drifto iššūkio“ dalyviai, o sekmadienį estafetę perims „Battery drift championship“ profesionalai. Primename, kad tokio pobūdžio varžybos Dzūkijos sostinėje bus surengtos pirmą kartą.
Čempionato akimirka
Čempionato akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarp dalyvių didėja „drifto karalių“ skaičius

Pirmajame „BDC“ etape dėl nugalėtojo vardo kovėsi du „drifto karaliai“ –  Timas Simniška ir Andrius Čibirka. Tąkart „Kaukaro žiede“ surengtose varžybose dėl „drifter.lt“ atstovo klaidos ant aukščiausio podiumo laiptelio lipo Andrius. Abu pilotai patikino, jog šios dvikovą pratęsimą galėsime išvyksti Alytuje.

Dar sostinėje A. Čibirka ketino išbandyti naujai ruoštą „Promaksa BMW 330i“ automobilį, tačiau susidūrus su tam tikromis problemomis „BMW‘ą“ teko palikti Kaune. Andrius naujojo „monstro“ pristatymas buvo nukeltas į Alytų, tačiau techniniai nesklandumai variklio skyriuje ir vėl sujaukė visus planus. Net ir be savo automobilio A. Čibirka nepraleis antro „BDC“ etapo. „Drifteris“ užsiminė, jog jau antrą kartą pagalbos ranką jam ištiesė bei savo „BMW E30“ paskolinti sutiko Linas Klevinskas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka

Šį savaitgalį aukščiausių rezultatų sieks dar vienas Andrius, kuris taip pat yra „drifto karalius“ ir šį titulą iškovojo net du kartus. Andriaus Vasiliausko dominavimas tęsiasi nuo 2012 m. ir panašu, kad tam dar nematyti pabaigos, nes šių metų sezoną kaunietis pradėjo puikia pergale gimtajame mieste.

Poros savaičių pertrauką „Bičiuliu“ vadinamas sportininkas išnaudojo tikslingai. Pastarojo „BMW E46“ automobilyje po priekiniu gaubtu atsirado rato dydžio „sraigė“ (turbina), kurios dėka automobilio galia pakilo iki 600 AG. Anot Andriaus ši modifikacija buvo būtina norint išlikti konkurencingu tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų rengiamose varžybose.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Čempionato akimirka

Sienos bučiavimo ir parkavimosi rungtys

Kaip jau tapo įprasta, „D1Sport“ rengiamose varžybose pertrauka tarp kvalifikacijos ir porinių važiavimų būna užpildyta kokia nors rungtimi. Kėdainiuose „drifteriai“ bučiavo sieną („Kiss the wall“ rungtis), Vilniuje bandė praslysti tarp dviejų automobilių („Drift gate“ rungtis). Alytuje susirinkę žiūrovai galės pamatyti kaip reikia „teisingai“ atlikti šoninį parkavimą. Patikėkite, šoniniu slydimu užsiimančių sportininkų šoninis parkavimas atrodo visai kitaip, nei to moko vairavimo mokyklose.

Apart parkavimosi, „Battery gatvės „drifto“ iššūkio“ dalyviai varžysis ir sienos bučiavimo rungtyje. Jos metu vairuotojų bus prašoma praslysti kaip įmanoma arčiau, o idealiu atveju net paliesti, trasoje pastatytų automobilių, kurie ir simbolizuos sieną.

Abi dienas programa išliks analogiška anksčiau „D1Sport“ komandos rengtoms varžyboms. 16 val. sportininkai rikiuosis kvalifikaciniams važiavimams, o vėliau, apie 18 val., startuos „tsuiso“ kovos (poriniai važiavimai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius