-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius Prancūzijoje patyrė nuotykių: teko „vaidinti“ žandarą

15min „Gazo“ rubrikos žurnalistas Žilvinas Pekarskas praėjusią naktį praleido Prancūzijoje, Le Havro uoste. Čia jau nuo trečiadienio vidurdienio rikiuojasi Dakaro ralio technika. Iki penktadienio į šią teritoriją važiuos daugybė autovežių su Dakaro ralio automobiliais ir motociklais. Vėliau ši technika bus pakrauta į du didelius laivus, kurie beveik keturias savaites plauks iki Limos (Peru). Čia sausio 6 d. bus duotas Dakaro ralio startas. Pirmą kartą nuo 2009 m., kai Dakaras iš Afrikos persikėlė į Pietų Ameriką, dykumų maratoninės lenktynės vyks tik vienoje šalyje.
Antanas Juknevičius Le Havro uoste
Antanas Juknevičius Le Havro uoste / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Tačiau pasiekti Havro uostą nėra taip paprasta. Dėl kylančių degalų kainų šalį krečia streikai. Blokuojama daugybė sankryžų – protestuotojų prieš E.Macrono politiką laužai ir jų geltonos šviesą atspindinčios liemenės matomos nuo tolo.

Streiko tikslas – sudaryti spūstis ir taip atkreipti valdžios dėmesį. Tiesa, pabranginto dyzelino kaina, kiek teko matyti degalinėse, svyravo 1,48–1,5 Eur. Taigi kol kas mažesnė nei Skandinavijos šalyse.

„Gazo“ žurnalistui, kuris iš Vilniaus į Le Havrą kartu su projekto „iGo2Dakar“ kolegomis dvi dienas važiavo automobiliu (apie 2300 km atstumas), taip pat teko įveikti šias užkardas. Tačiau, naudojantis programėle „Waze“, „karščiausias“ vietas pavyko apvažiuoti.

Antanas Juknevičius susidūrė su streikuotojais

Lenktynininkas Antanas Juknevičius, kuris su savo komandos nariu Ramūnu Stulga iki Paryžiaus skrido lėktuvu (jo Dakaro automobilis atkeliavo autovežiu), o vėliau kelionę tęsė automobiliu, patyrė daugiau nepatogumų. Jis su streikuotojais susidūrė tiesiogiai.

VIDEO: Antanas Juknevičius Prancūzijoje susidūrė su streikuotojais, blokavusiais kelius

Iš pradžių Antanas matė tik daugybę spūsčių, įkalinusių automobilius, važiavusius Paryžiaus kryptimi. Tačiau, iki Le Havro uosto likus apie 70 km, „kamštyje“ strigo ir jis su Ramūnu.

„Važiavome juodos spalvos automobiliu, priekyje buvome pasidėję didžiulį kompiuterį. O patys vilkėjome juodos spalvos džemperiais su Dakaro simbolika ir komandos rėmėjų užrašais. Pamatę tokius vyrus juodais drabužiais ir su juodu automobiliu, streikuotojai sutriko“, – pasakojo Antanas Juknevičius.

Užrašus ir Dakaro dalyvio emblemas streikuotojai palaikė pareigūnų antpečiais. Todėl ir paklausė Antano, ar jie yra žandarai. Lenktynininkas nepasimetė: taip, taip, žandarai.

Kelias akimirksniu buvo atlaisvintas, nes streiko metu keliuose dirba daugybė pareigūnų, palaikančių tvarką, o streikuotojai su jais pyktis nenori.

„Dakaro ženklai padeda“, – juokėsi Antanas, kalbintas 15min Havro uoste vėlų trečiadienio vakarą.

Beje, jis į uostą, kuriame iškraunama Dakaro technika, atvyko pirmasis – aplenkė net kaip visuomet punktualius KAMAZ komandos vyrus. Tiesa, keista buvo matyti šalia rusiškų sunkvežimių išrikiuotus prabangius visureigius „Mercedes-Benz“ (žr. fotogaleriją ir filmuotą reportažą).

Tretieji į Havrą įvažiavo MAZ komandos atstovai iš Baltarusijos. Jų parkas atrodo kukliau nei kolegų iš KAMAZ.

Ketvirtadienį Antanas tvarkys formalumus, nukels automobilį nuo autovežio ir paliks uždarame parke. Lenktynininko bolidą į laivą įvarys patys ASO (Dakaro organizatoriai) atstovai.

Ketvirtadienį Havrą pasieks ir „Agrorodeo“ autovežis, kurį vairuoja pats Vaidotas Žala. Jis veža ir Balio Bardausko motociklą. Arūno Gelažninko motociklą turėtų atgabenti samdyta komanda iš Lenkijos.

Penktadienį čia turėtų atvykti ir Benedikto Vanago „Hilux“ gabenantis autovežis. Kiekvienai komandai yra skirtas laikas, kada automobilį galima perduoti ASO atstovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius