-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Gelažninkas užsiminė apie atsisveikinimą ir išvyko į Taklamakano dykumą

Po daugiau nei pusantrų metų trukusios pertraukos, lenktynininkas Arūnas Gelažninkas grįžo prie motociklo vairo. Perskrodęs lietuviškas trasas, motociklininkas savo įgūdžius ir žinias išbandys legendiniame Taklamakano dykumos ralyje gegužės 20-31 dienomis.

Išvykdamas į Kiniją, A.Gelažninkas užsuko į 15min studiją atvirai papasakojo apie savo sportinės karjeros galimus vingius. Arūnas nevyniojo žodžių į vatą - motociklu lenktyniaus neilgai. Daugiau atsidės pedagoginei veiklai. Plačiau žiūrėkite laidos įraše. Taip pat laidoje matysite, kaip Arūnas kalba kinų kalba.

Kas tas „Taklimakan rally“?

Dar 2005 m. pradėtos organizuoti „Taklimakan rally“ lenktynės išpopuliarėjo dėl klastingo reljefo, kuriame gausu sudėtingų kliūčių, tokių kaip klampių smėlio kopų, uolų bei žvyro kelių. Organizatoriai kasmet pasistengia surasti įdomiausią trasą, kurios ilgis išlieka įspūdingas.

Šiemet lenktynininkams per 10 dienų reikės įveikti per 4500 kilometrų ilgio trasą, iš kurių 2200 km bus greičio ruožo. Dalyvaujantys sportininkai startuos iš Aksu miesto, pervažiuos antrą didžiausią smėlio dykumą Taklamakaną, plytinčią Kazachstano, Kirgizijos ir Mongolijos pasieniuose. Paskutinė ralio stotelė – Hotan miestas, įsikūręs Tibeto regione, tad smėlį antroje ralio pusėje vis dažniau keis skalda, akmenys, šlaitai ir stačios įkalnės.

A. Gelažninkas į Kiniją išvyksta jau gegužės 16 dieną. Kauniečio startas šiame ralyje bus išties legendinis – sportininkas bus pirmasis lietuvis, dalyvausiantis šiose lenktynėse. „Prieš daugiau nei mėnesį gavau pasiūlymą iš privačios komandos ir negalėjau atsisakyti. Negaliu gyventi be dviejų ratų“.

VIDEO: Arūnas Gelažininkas užsiminė apie atsisveikinimą: ką jis veiks Kinijos Dakare?

Sportininkas pastebi, kad sunku prognozuoti, kaip ralis klostysis. „Niekada ten nebuvęs. Ko tikėtis – nežinau, bet pats ralis atrodo tikrai rimtai. Kiek teko matyti gamtovaizdžio nuotraukų, netruks didelių kopų, kalnų. Taip pat iššūkių sukelti gali temperatūros pokyčiai, nes vietomis prognozuojamas nukritimas iki vos 5-10 laipsnių šilumo, o kai kur gali užkepinti ir 30 laipsnių karštis. Tačiau nesvarbu, kokia trasa manęs lauks, svarbiausia – sėkmingas finišas ir podiumas,“ – teigia A. Gelažninkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius