-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakomieji virusinės akcijos „Lietuva myli Lenkiją“ lipdukai – ir ant ralio automobilių

Po Lenkijos futbolo sirgalių sukelto skandalo paplitusi virusinė akcija „Lietuva myli Lenkiją“ sulaukė ne tik palaikymo, bet ir atsakomosios bangos iš lenkų.
Akcijos lipdukas ant Wojciecho Chuchałos ir Kamilo Hellerio „Subaru Impreza STI“ automobilio
Akcijos lipdukas ant Wojciecho Chuchałos ir Kamilo Hellerio „Subaru Impreza STI“ automobilio / (Evaldo Šemioto nuotr.)

Naujausios jos raiškos priemonės lipdukų pavidalu buvo matomos ne kur kitur, o ant ralyje „Kauno ruduo“ važiavusių lenkų lenktynininkų automobilių.

Šeštasis Lietuvos ralio čempionato etapas tuo pačiu buvo ir ketvirtuoju Lenkijos ralio čempionato etapu, todėl praėjusį savaitgalį Kauno apylinkėse buvo kaip niekad daug šios šalies lenktynininkų.

Susitarimo negali būti

Kaip pasakoja ralį stebėjęs Gazas.lt žurnalistas Paulius Sviklas, kone kas antro lenkų ekipažo bolidas buvo apklijuotas lipdukais „Lenkija myli Lietuvą“.

Ralistai irgi prisijungė prie draugiakumo akcijos
Ralistai irgi prisijungė prie draugiškumo akcijos

Virusinės akcijos iniciatorius, Pasaulio ekonomikos forumo tinklo steigėjas Lietuvoje Mykolas Majauskas tikino apie tai sužinojęs tik po to, kai pamatė pirmąsias ralio nuotraukas. Anot jo, pradinė mintis buvo labai paprasta – dalintis jausmais, o kiekvienas tai daro savarankiškai.

„Žmonės tai daro patys, jei tik turi tuos jausmus savyje ir nebijo jų išsakyti. Jokio susitarimo čia nėra ir būti negali“, – aiškino akcijos sumanytojas.

M.Majauskas priminė, kad bendroje dviejų šalių istorijoje yra darbų, kuriais galima didžiuotis. Jis sutiko, kad neramumų taip pat buvo, tačiau pažymėjo, kad daugiau yra šiltus jausmus keliančių prisiminimų. Anot akcijos iniciatoriaus, pastaraisiais metais daugiau matomos smulkmenos, dėl kurių santykiai darėsi sudėtingesni ir mažiau prasmingi.

Išplito po visą pasaulį

Evaldo `emioto nuotr./Kauno ruduo: greičio ruožai prie Žalgirio arenos
Evaldo Šemioto nuotr./„Kauno ruduo“: greičio ruožai prie „Žalgirio“ arenos

„Tikrai nesinorėjo, kad tos detalės ir smulkmenos turėtų įtakos mūsų dienotvarkei ir formuotų dviejų tautų tarpusavio santykius“, – kalbėjo jis.

Tradicinė žiniasklaida, anot M.Majausko, labiau domisi agresijos apraiškomis nei šiltais jausmais, todėl akcijos rengėjai svarstė, kad ši idėja gali greičiau plisti socialiniuose tinkluose. Akcija prasidėjo užpraėjusios savaitės trečiadienį, o ketvirtadienį organizatoriai jau pradėjo gauti tokius pat atsakymus iš Lenkijos. Penktadienį akcija išplito ir dar toliau – nuotraukos su užrašais buvo gautos iš Didžiojoje Britanijos, JAV, Australijoje gyvenančių lietuvių.

„Dabar viskas išsiplėtė iki to, kad gali įsigyti telefono įdėklą su tokiu užrašu ir pamatyti ralio automobilį su tokiu lipduku. Mano supratimu, tai parodo, kad žmonės toks judėjimas yra artimas“, – džiaugėsi M.Majauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius