Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ su elektriniu automobiliu dalyvaus 2022 m. Dakaro ralyje, bet traukiasi iš „Formulės E“

Jau senokai sklandė kalbos, kad VAG koncernas gali pasitraukti iš „Formulės E“ čempionato ir daugiau dėmesio skirti tolimųjų nuotolių lenktynėms. Taip ir nutiko: nors „Porsche“ lieka elektrinėje „Formulėje“, „Audi“ jame paskutinį kartą pamatysime kitąmet. O nuo 2022 m. sausio keturiais žiedais pažymėti automobiliai startuos Dakaro ralyje.
„Audi“ Dakaro prototipas
„Audi“ Dakaro prototipas / Audi nuotr.

Be to, „Audi“ planuoja grįžti ir į pasaulio ilgų nuotolių žiedinių varžybų čempionatą WEC (World Endurance Championship), kurio puošmena yra legendinės Le Mano 24 val. lenktynės. Čia pagrindiniai varžovai bus „Peugeot“ ir „Toyota“, karaliavusi keletą metų LMP1 klasėje be didesnės konkurencijos.

Jei Le Mano prototipo konstrukcija ir hibridinė jėgainė mažaug aiški, tai Dakaro automobilio konstrukcija kelia daugiau klausimų. Kol aišku tik tiek, kad tai bus elektrinis prototipas su energijos konverteriu – našiu TFSI benzininiu varikliu. Ko gero, variklis veiks labiau kaip generatorius, įkraunantis didelę bateriją.

Tai bus pirmos „Audi“ lentynės bekelėje nuo 1987 m., kai gamyklinė komanda su Walteriu Röhrlu pasiekė pergalę „Pikes Peak“ lenktynėse su Quattro S1 E2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius