Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso taurės dalyviai sezoną pradės lenktynėmis Uoginiuose

Jau artėjantį sekmadienį Kupiškio rajone esančiame Uoginių autosporto komplekse bus duotas startas pirmam Aukštaitijos autokroso taurės etapui. Varžybos žada būti išties intriguojančios, mat lenktynių badą jaučiantys kaimynai latviai į mūsų šalį deleguoja išties nemažas sportininkų pajėgas.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kupiškio rajono ir Uoginių trasos vardas pastaruoju metu skamba išties dažnai. Praėjusį savaitgalį čia įvyko Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato pirmasis etapas, artėjantį sekmadienį laukia Aukštaitijos autokroso taurės pirmasis etapas, o dar po savaitės Kupiškio gatvėmis lenktyniaus ir Lietuvos slalomo čempionato dalyviai.

Tačiau apie slalomo varžybas – vėliau. Dabar visas varžybas organizuojančio klubo „Kupiškio auto-moto sportas“ dėmesys nukreiptas į artėjantį sekmadienį. Organizatoriai jau paskelbė, kad lenktynės įvyks ir su nerimu dairosi į dangų. Lietus šioje trasoje nėra pageidaujamas, tad organizatoriai viliasi, kad jų maldos bus išklausytos ir iki sekmadienio Uoginių trasoje kritulių neatsiras daugiau negu trasos danga gali sugerti.

Tiems, kurie jau yra stebėję autokroso lenktynes Uoginių trasoje, nereikia priminti apie tai, kiek veiksmo čia verda. Tačiau iki šiol dar nebuvusiems Uoginiuose verta paminėti, kad iš žiūrovų zonos matoma praktiškai visa trasa, tad šios sporto šakos gerbėjai visuomet gali stebėti kiekvieną trasoje vykstančią mikrodvikovą.

Pirmasis sezono etapas visuomet būna kiek kitoks – dalyviai į trasą pajuda atnaujintais ar naujais sukonstruotais automobiliais. Kai kurių sportininkų mechanikai dirbtuvėse pluša iki paskutinės nakties, kiti miega ramiau ir automobilius paruošė anksčiau. Tačiau LASF prezidentas Egidijus Janavičius yra pasakęs, kad prie sportinio automobilio visuomet yra darbo, todėl daugumai paskutinė naktis tikrai nebus rami.

Lietuviams galvą skaudės ir todėl, kad Uoginiuose lenktyniauti norą jau pareiškė ir gausus būrys Latvijos lenktynininkų. Ką gali broliai latviai – pasakoti nereikia. Išgirdus, kad garsiau už variklį zvimbia pavarų dėžė, tampa aišku, kad po kiek apleista automobilio išore slepiasi kovai paruošti brangūs agregatai. Būtent lenktynininkai iš Latvijos yra tas autokroso lenktynių prieskonis, kurio laukia tiek organizatoriai, tiek žiūrovai. Kadangi Latvijoje autokroso sezonas kol kas neprasidėjo, svečių delegacija atkeliauja į Lietuvą.

Sekmadienį lenktynėse pasirodys net septynios klasės – mažieji lenktynininkai su „Mini Buggy“ technika, 1600 J, 1600, 2000, 2500 RWD, OPEN 2500 bei „Super Cars“. Pastarųjų dalyvių jau dabar yra beveik dešimt. Būtent „Super Cars“ klasė yra ta, kurios važiavimų labiausiai laukia žiūrovai. Vien ką reiškia variklių ir „Launch Control“ bei „Antilag“ sistemų orkestras prieš šio važiavimo startą ir lenktynių metu.

Sekmadienį veiksmas Uoginiuose prasidės nuo formalumų. Nuo 7.30 val. iki 9.10 val. vyks dalyvių registracija. Lygiagrečiai bus vykdoma ir techninės komisijos procedūra. Čia komisarai įvertins sportinių automobilių atitikimą techniniams reikalavimams. Formalumus atlikę dalyviai jau galės išbandyti trasą laisvosiose treniruotėse, o 10 val. bus duotas startas chronometruojamiems važiavimams. 11.30 val. laukia oficiali varžybų atidarymo ceremonija, o iš karto po jos – pirmieji kvalifikaciniai važiavimai.

Renginį galės stebėti ribotas skaičius žiūrovų. Bilietų prekyba vyksta internetu, „Paysera Tickets“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius