-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auresa“ komandos merginos „108 km moterų iššūkyje su SONAX“ startuos jau trečią kartą

Jau šią savaitę Palangą sudrebins „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynės, kurių metu azartiškos merginos taip pat stos prie starto linijos. Jas suburs „108 km moterų iššūkis su SONAX“.
Komanda „Auresa“
Komanda „Auresa“ / Komandos nuotr.

Šiose varžybose dalyvaus ir merginų iš Panevėžio komanda „Auresa“, kurią sudaro vairuotoja Rūta Nedzelskienė, šturmanė Sandra Petrovienė, Toma Sriubikienė ir Vaida Kuojienė, kaip rezervinė narė kartais prisijungia ir Rūtos dukra Neda Nedzelskytė. Apie tai, kaip merginoms sekasi ruoštis šioms varžyboms, kalbiname šio ekipažo vairuotoją Rūtą.

– Papasakokite, pristatykite savo komandą. Kas buria Jūsų ekipažą? Ar esate draugės, ar jus vienija pomėgiai, gal kolegės?

– Mūsų merginų komandą sudaro keturios merginos, visos gyvename Panevėžyje, tad atstovaujame Aukštaitijos sostinę. Mus sieja tiek giminystės, tiek draugystės ryšys.

Komandos nuotr./Komanda „Auresa“
Komandos nuotr./Komanda „Auresa“

– Ko išmokote dalyvaudamos komandoje? Ką jums davė šis renginys?

– Dalyvaudamos išmokome kantrybės ir pakantumo viena kitai. Pirmuose raliuose pasitaikydavo pykčių dėl klaidų įvairiose situacijose, bet laikui bėgant išmokome du dalykus – eliminuoti kiek įmanoma daugiau klaidų, o į likusias klaidas reaguoti kaip į žaidimo dalį.

Į kiekvienas varžybas vykstame turėdamos tikslą laimėti, todėl ekipaže nuolat siekiame išlaikyti koncentraciją, tačiau dabar jau neišgyvename dėl kiekvienos smulkmenos, nes suprantame, kad klaidų daro visi ekipažai. Žinoma, laimi tos merginos, kurios tų klaidų padaro mažiau.

Visuomet siekiame maksimumo, todėl komandoje esame pasiskirstę atsakomybes. Aš visuomet vairuoju, nes esu Lietuvos automobilių slalomo vicečempionė ir turiu nemažai patirties tokiose trasose, Sandra nuolat šturmanauja, nes ji, ko gero, vienintelė taip gerai moka matematiką, kitos merginos ekipaže atlieka papildomas užduotis, todėl tokia disciplinuota komanda ir yra mūsų raktas į sėkmę.

Komandos nuotr./Komanda „Auresa“
Komandos nuotr./Komanda „Auresa“

– Kaip gimė Jūsų komandos pavadinimas?

– Dėl pavadinimo ilgai neapsisprendėme ir pirmaisiais savo komandos metais vis galvodavom naujus. Tačiau vėliau pavadinimas nusistovėjo. Kadangi oficialios „Toyota“ atstovybės Panevėžyje, salono „Auresa“ direktorius Marius Goštautas palaiko mūsų norą dalyvauti renginiuose, skirtuose tik merginų ekipažams, kiekvieną kartą mus išlydi vis su kitu „Toyota“ modeliu.

Mes tuo labai džiaugiamės, visada turėdamos vikrų ir komfortišką automobilį ir už tai esame dėkingos Mariui. Būtent dėl šios priežasties nusprendėme pasivadinti trumpai ir aiškiai – „Auresa“.

Mums būna staigmena prieš kiekvienas varžybas, kokį „Toyota“ modelį teks išbandyti. Taip pat dar nežinome, kokiu modeliu atvažiuosime į „108 km moterų iššūkį“ Palangoje. Gauname jau paruoštą ir pilnu baku automobilį – tik sėsk ir važiuok. Lieka tik apklijuoti organizatorių duotais lipdukais su startiniais numeriais bei rėmėjų logotipais, tad papildomo rūpesčio dėl automobilio paruošimo neturime.

Komandos nuotr./Komanda „Auresa“
Komandos nuotr./Komanda „Auresa“

– Su kokiais „Toyota“ modeliais anksčiau dalyvavote? Kaip sekėsi, kaip vertinate tuos automobilius?

– Išbandžiusios esame beveik visus „Toyota“ automobilius – nuo „Hilux“ pikapo iki nediduko ir kompaktiško „Corolla“ hečbeko. Su „Auresa“ autocentru bendradarbiaujame jau keletą metų, tad esame išmėginusios kone visą gamą. Kadangi per metus dalyvaujame maždaug 5-6 turistinio, orientacinio ralio varžybose, automobilių tenka išbandyti tikrai daug ir vis naujų.

Mums visada tampa staigmena, kokį automobilį gausime varžyboms. Kartais net lenktynių išvakarėse nežinome, kokiu automobiliu startuosime kitą dieną.

Slalomams labiausiai tinka nedideli ir manevringi automobiliai, tokie kaip „Corolla“ hečbekas ar „C-HR“ krosoveris, tačiau kartais tenka važiuoti ir didesniais modeliais, pavyzdžiui „RAV 4“. Tuomet slalome trasose reikia daugiau atidumo, tačiau viską atperka važiavimo komfortas.

Komandos nuotr./Komanda „Auresa“
Komandos nuotr./Komanda „Auresa“

– Kas Jus paskatino dalyvauti „108 km moterų iššūkyje“?

- „108 km moterų iššūkyje“ dalyvauti paskatino noras susiburti visoms kartu, azartas, nepamirštamų įspūdžių patyrimas ir, žinoma, konkurencija tik tarp damų.

– Ar esate dalyvavusios renginyje anksčiau? Kas labiausiai patiko?

– Šiame iššūkyje dalyvausime jau trečią kartą. Man kaip vairuotojai patinka slalomo rungtys, o labiausiai – slalomas Kretingos motobolo trasoje. Labai tikiuosi, kad ir šiais metais jis bus. Šturmanei Sandrai patiko kelio knygos tikslumas, o kitoms komandoms narėms – užduočių įvairumas, loginės, sportinės rungtys. Kiekvieną kartą nustebina jų įvairovė.

Komandos nuotr./Komanda „Auresa“
Komandos nuotr./Komanda „Auresa“

– Ko tikitės iš šio renginio?

– Iš ralio tikimės nepamirštamų įspūdžių, gerai suorganizuoto renginio, lengvai mums išsprendžiamų užduočių ir dar daugiau slalomų, prie kurių nebūtų eilių.

– Ko palinkėtumėte sau ir kitoms dalyvėms?

– Sau norėtume palinkėti būti kuo tikslesnėmis ir greitesnėmis, padaryti kuo mažiau klaidų, labai geros nuotaikos iššūkio metu ir po jo, o kolegėms, bendramintėms, konkurentėms norisi palinkėti gero starto ir finišo. Telaimi sumaniausios ir greičiausios. Sėkmės visoms.

Lenktynės visoms

Anot renginio organizatorių, „108 km moterų iššūkyje su SONAX“ dalyvauti gali bet kuri mergina ar moteris: nebūtina turėti specialios patirties ar žinių, nes tiek renginio maršrutas, tiek užduotys kasmet keičiasi. Svarbu turėti automobilį, suburti draugių ar bendraminčių kompaniją ir nusiteikti gerai praleisti laiką, o organizatoriai pasirūpins tuo, kad laikas bus praleistas ir linksmai, ir įdomiai.

Kaip teigia šio renginio organizatorė Jolanta Iselionienė, į šias varžybas atvyksta labai drąsios ir žingeidžios dalyvės, ir nesvarbu, ar jos turi patirties panašiuose renginiuose, ar ne. Ji pripažįsta, kad emocijos, kurias patiria dalyvės atlikdamos įvairias užduotis, komandinis darbas ir nauja patirtis – yra vertingiausia.

Organizatorių nuotr./Jolanta Iselionienė
Organizatorių nuotr./Jolanta Iselionienė

„Šiemet varžybų dalyvių laukia naujos patirtys ir nauji iššūkiai. Visų pirma – naujas vaizdingas maršrutas, kuriuo važiuodamos dalyvės galės grožėtis Kuršių mariomis, Ventės ragu ir Drevernos mažųjų laivų uostu. Ten merginos atliks organizatorių paruoštas užduotis, taip pat turės laiko atsipūsti, – pasakoja renginio organizatorė, – Taip pat šiais metais merginų laukia ir nauja rungtis – tai tikslaus važiavimo rungtis.

Bus įrengti slapti laiko kontrolės punktai, kurie fiksuos važiavimo laiką, tad labai svarbu susikaupti ir nepražiopsoti bei atvykti tiksliai nurodytu laiku. Tai rungtis, kuri ypač reikalauja tikslumo ir dėmesio, nes daug didesnė bauda už atvykimą per anksti, nei už pavėlavimą“, – kalbėjo organizatorė.

Organizatorių nuotr./„108 km moterų iššūkis“ lenktynės
Organizatorių nuotr./„108 km moterų iššūkis“ lenktynės

Pasak Jolantos, jau tapo tradicija, kad varžybų dalyvės apvažiuoja garbės ratą garsiąja „Aurum 1006 km lenktynių“ trasa, o toliau dalyvių maršrutas drieksis pajūrio keliais pagal kelio knygą. Varžybų organizatorė taip pat atskleidžia, kad dalyvių staigmena lauks ir finišo tiesiojoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius