-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autokrosas į Plungę grįžta su trenksmu: varžybų dalyvių skaičius jau artėja prie 70

Jau artėjantį sekmadienį Plungės pašonėje, Pauošnių kaime esančioje autokroso trasoje bus surengtas jau ketvirtasis Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionatų etapas. Tai priešpaskutinės lenktynės šių metų sezone, todėl kova dėl pozicijų ir taškų be jokios abejonės bus bekompromisė. Atmosferą kaitina ir tai, kad jau dabar dalyvių skaičius perkopė šešias dešimtis ir sparčiai artėja prie septyniasdešimt, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Plungės autokroso trasa arba kitaip vadinamas auto moto sporto kompleksas „Žemaitija“ – viena išskirtiniausių Lietuvoje. Ji pasižymi drastiškais reljefo pokyčiais, įkalnėmis ir nuokalnėmis, tad čia lenktynininkams atsiranda papildomų iššūkių dėl automobilius veikiančios inercijos ir išcentrinių jėgų. Klaidos čia dažniausiai kainuoja daug. Apie tai byloja praeityje įvykę aštrūs momentai, po kurių dalyviams tekdavo sudėti ginklus, o jų technika būdavo išgabenama krautuvu.

Trasa pasižymi itin kieta, didelius krūvius atlaikančia danga. Kvapą gniaužiančias lenktynes žada ir trasos charakteristika – vidutinis 15 metrų plotis dalyviams leis išnaudoti savo automobilių pranašumą prieš oponentus lenkiant juos net pačiose rizikingiausiose vietose. Vieno rato trasos ilgis siekia 920 metrų.

Dalyviai į šį etapą registruojasi itin aktyviai, kadangi tai priešpaskutinės sezono varžybos ir sportininkai jau pradėjo kurti strategijas bei skaičiuoti savo situaciją metinės įskaitos taškų lentelėje. Žinoma, į Plungę atvyks ir tie, kurie Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionate šiemet buvo matomi tik epizodiškai, tačiau jie čia gali sumaišyti kortas ir nugvelbti svarbius sezono taškus iš nuolatinių dalyvių.

„Mini Buggy“ įskaitoje paraiškas jau pateikė šeši dalyviai. Mažaisiais bagiais lenktyniaujančių jaunųjų sportininkų gretose bus galima išvysti ir vieną Latvijos lenktynininką Alvį Pinkulį. Tai bus jo debiutas Lietuvoje, todėl mūsų šalies sportininkai Kristupas Pilipavičius, Germantas Geležinis bei Ąžuolas, Patrikas ir Oskaras Dungveckiai turės įvertinti šį naują, į sezono pabaigą prie jų prisijungusį oponentą.

Penki dalyviai registruoti klasėje „Yaris Cup“. Bene įdomiausia kova virs tarp Igno Petreikio, Mato Rimkaus ir Kerniaus Šulinsko. Jiems čia teks varžytis ne tik tarpusavyje – trasoje pasirodys ir Nikita Iljin bei Latvijos atstovė Katrina Kleščevska.

„Super1600“ klasėje registruoti penki dalyviai. Jų gretose matysime ir vieną Latvijos sportininką Kristapą Savickį. „Braliukas“ savo vertę turės įrodyti kovoje su Eriku Narbutu, Mantu Laskovu, Vitalijumi Skersiu ir Karoliu Petreikiu. Būtent pastarasis yra šios klasės favoritas, šį sezoną visus stebinantis itin dideliu greičiu ir užtikrintu stabilumu.

Bene daugiausiai dramos galima prognozuoti klasėje „Super2000“. Aišku, kad čia dalyviai startuos dviem pogrupiais, kadangi dalyvių skaičius jau dabar siekia 14 paraiškų. Šioje įskaitoje prie starto stos ir pats šių varžybų organizatorius, „EMsport“ klubo siela Edvinas Miknius. Jis – nuolatinis šio sezono dalyvis, tad net ėmęsis organizuoti etapą sportininkas neatsisakė minties pats sėsti prie vairo, mat jam sezono taškai taip pat itin svarbūs. Vienuolikos lietuvių rikiuotę papildys ir trys Latvijos lenktynininkai, kurie visiems puikiai žinomi iš ankstesnių etapų. Vienas realiausių pretendentų į prizininkų podiumą – beprotiškai greitas ir stabilus latvis Raivis Grigorovičs su visiems autokroso gerbėjams jau gerai žinoma geltona „Ford Puma“.

Klasėje „SuperCars“, kur startuojama pačiais galingiausiais, kelis šimtus arklio galių turinčiais automobiliais, paraiškas jau pateikė šeši dalyviai. Galima sakyti, kad Plungėje susiburs visas šios klasės dalyvių elitas, kurie be jokios abejonės žiūrovus džiugins efektingu važiavimu ir griausmingai skambančiomis išmetimo sistemomis.

„Buggy 1600“ klasė šiemet yra itin kukli ir ant plauko yra pakibęs jos likimas kalbant apie galimybę įvykti šių metų čempionatui joje. Tačiau Plungėje bagių pajėgos vis tiek startuos, mat organizatoriai nusprendė suburti neįskaitinę „Buggy Cup“ kategoriją ir joje jau registruoti keturi dalyviai su galine ar abiem ašimis varomais bagiais.

B lygos čempionato klasė 1600 artėja prie pilno pogrupio sąrašo ir gali būti, kad organizatoriams teks dalyvius skirti į dvi grupes. Jau dabar sąraše yra devyni pilotai. Dar dviejų lenktynininkų prisijungimas reikštų tai, kovoti jiems gali tekti ir atskirose grupėse, stipriausių dešimtukui susitinkant tik finale. Tarp visų nuolatinių sezono dalyvių puikuojasi ir viena intriguojanti pavardė – Paulius Kiudys. Šis sportininkas praeityje jau yra įrodęs savo greitį ir titulų autokrose turi su kaupu. Pastaruoju metu jis buvo matomas klasikinio ralio trasose, tad bus išties įdomu išvysti jo pasirodymą jam pačiam galbūt jau kiek primirštoje autokroso disciplinoje.

Klasėje 2000 jau dabar dalyvių skaičius siekia dvylika, todėl čia taip pat žadama kova atskiruose pogrupiuose. Greta dešimties lietuvių rikiuotės čia startuos ir du nuolatiniai šios varžybų serijos dalyviai iš Latvijos, tad kvapą gniaužiančių momentų galima tikėtis ir šios klasės važiavimuose.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Būtent po šio etapo paaiškės pokyčiai metinės įskaitos taškų lentelėje ir jau tuomet dalyvių lauks paskutinis sezono mūšis. Sekmadienį Plungės autokroso trasoje varžybos prasidės nuo 9 val., kai bus surengtos chronometruojamos treniruotės. 10.45 val. numatytas pirmasis kvalifikacinis važiavimas, o 12 val. – iškilmingas varžybų atidarymas bei dalyvių parado ratas. Iš karto po to sportininkai rikiuosis prie starto antrai ir trečiai kvalifikacijai, o galiausiai visų išlikusių dalyvių lemiama kova taps finalai.

Žūrovams bilietas į renginį kainuos aštuonis eurus. Auto moto sporto komplekso „Žemaitija“ vietą galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius