-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius Fast Lap“ finalo atomazga: čempionas – Jonas Poškus

„Autoplius Fast Lap“ buvo greičiausias nei bet kada anksčiau. Specialiai šiam etapui atvyko keli greiti svečiai iš Suomijos, o lietuviai rimtai pasiruošė paskutiniam šių metų etapui ir iš automobilių stengėsi išspausti 110 proc. galimybių.
„Autoplius Fast Lap“ varžybos „Audruring“ trasoje
„Autoplius Fast Lap“ varžybos „Audruring“ trasoje / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Puikų pasiruošimą įrodo gerėjantys vieno rato įveikimo laikai. Greičiau nei per 1 min. 20 sek. vieną „Nemuno žiedo“ ratą apvažiavo 8 lenktynininkai – tiek daug jų nebuvo per jokias „Autoplius Fast Lap“ varžybas iki šiol.

Greičiausias „Autoplius Fast Lap“ šeštadienį ir 2014-ųjų nugalėtoju tapo Jonas Poškus su „Mitsubishi Lancer Evo VIII“. Jis „Super Lap“ ratą įveikė per 1 min. 17,415 sek. ir daugiau nei sekunde aplenkė antroje vietoje likusį Andrių Firantą su „Honda S2000“ (1 min. 18,947 sek.).

Puikų tempą demonstravo ir svečias iš Suomijos Toni Ruokonenas su „Nissan Skyline R32“ (1 min. 18,51 sek.), tačiau jis važiavo slick tipo padangomis ir jo rezultatas nebuvo pridėtas prie kitų. 

VIDEO: Tauro Tunylos su „Mazda MX5“ skausminga avarija „Nemuno žiede“

Didžiausias J.Poškaus konkurentas dėl 2014-ųjų nugalėtojo titulo Tauras Tunyla kovą baigė jai dar neprasidėjus. Per vidurdienį vykusias „Race“ lenktynes jis prie „Ąžuolo“ posūkio nepasidalijo vietos su Izidoriumi Paukščiu. Pastarasis nepastebėjo, kad T.Tunylos „Mazda MX5“ įlindo į posūkio vidinę dalį ir jį kliudė, priversdamas mazdą pakilti gerą pusmetrį į orą ir po to įsirėžti į atitvarus.

VIDEO: Įdomiausios akimirkos iš „Autoplius Fast Lap“ ketvirtojo etapo lenktynių „Nemuno žiedo“ trasoje

„Race“ ir „Super Lap“ rungtis skyrė pusantros valandos ir per jas mechanikai spėjo „Mazda MX5“ padaryti važiuojančia, tačiau daug automobilio dalių po avarijos liko pažeistos ir apie greitą tempą trasoje beliko pasvajoti. Kitam incidento dalyviui I.Paukščiui pasisekė labiau – jo „Nissan 200SX S14“ atsipirko kosmetiniais apgadinimais ir sulaužytu padangos ventiliumi, dėl ko ji liko be oro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius