Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Autoplius Fast Lap Ice Attack“: lenktynės, kurių dalyvių sąrašas buvo užpildytas per rekordiškai trumpą laiką

Trys dienos. Tiek užtrunka laiko kol užsipildo pilnas dalyvių sąrašas, nors registracijai buvo skirta pusantros savaitės. „Autoplius Fast Lap: Ice Attack“, kaip jau išduoda pavadinimas, yra automobilių lenktynės ant ledo. Sėkmingas organizatorių „Fast Lap Events“ , Prienų savivaldybės, Jiezno seniūnijos bendradarbiavimas žada ne tik įtemptas lenktynes, bet ir gražų reginį Jiezno miestelio svečiams vasario 15 dieną.
Treniruotė ant ledo
Treniruotė ant ledo / Giedriaus Matulaičio nuotr.

Lenktynės ant ledo nėra naujiena Lietuvoje – kiekvieną Vasario savaitgalį visoje šalyje vyksta automobilių renginiai ant užšalusių vandens telkinių. Tačiau tokio susidomėjimo susilaukia ne kiekvienos lenktynės. Tarp 60 užsiregistravusių lenktynininkų yra vieni greičiausių vasarinių „Autoplius Fast Lap“ etapų dalyvių: Vytas Bilinskas su Gyčiu Vaitulioniu dovanos visiems principinę kovą tarp „Mitsubishi Lancer EVO“ ir „Subaru Impreza STI“. Abu jie ant automobilių bus užsimovę sportines žiemines padangas. Standartinėmis ir ne tokiais galingais automobiliais varžysis kitu du „Autoplius Fast Lap“ TOP10 dalyviai: Martynas Griška bei Benas Černiauskas. Galbūt ne greičiausią, bet tikrai universaliausią automobilį „Škoda Roomster“ ant ledo valdys Andrius Keblys. 

Tarp lenktynių naujokų bus galima išvysti ir žinomesnių pavardžių, antai profesionalus dviratininkas Tomas Vaitkus su žymioje sportinių automobilių gamykloje „Prodrive“ ruoštu MINI Countryman automobiliu. Tomas kolkas nusiteikęs kukliai, kadangi tai pirmas jo lenktynių sezonas už sportinio automobilio vairo. Taip pat motociklo pirštinę mes vienas geriausių Pasaulyje motociklų akrobatų – Aras Gibieža. Jis ne tik parodys šou ant ledo, bet išvažiuos į trasą pasigalynėti su greičiausiais automobiliais.

Į lenktynes atvykę žiūrovai neturės kada nuobodžiauti. Ant ledo įsikurs sportinių kartingų trasa, kurią bendrom pajėgom įrengs „Nippon Auto“, „One Racing“ ir „Juta Racing“ atstovai. Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius svetingai priims miestelio svečius – jis parūpins didelį laužą bei karšto maisto. Taip pat bus įrengtos tribūnos, poilsio zonos, o muzikinį foną užtikrins DJ MeCool, kuris beje lenktynėse sudalyvaus ir kaip dalyvis.

Renginio baigiamuoju akcentu taps speciali rungtis klasių nugalėtojams – „Honda Lap“. Jie tuo pačiu „Honda Accord Type S“ automobiliu turės įveikti po vieną trasos ratą – sužinosime kurio adaptacija prie naujo automobilio ir vairavimo sugebėjimai yra geriausi. Greičiausiam bus įsteigtas „Honda“ atstovų „Nippon Auto“ prizas.

VIDEO: Treniruotė ant ledo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius