Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Autoplius.lt Fast Lap“ po kelerių metų pertraukos grįžta į Latviją

Antrasis „Autoplius.lt Fast Lap“ šių metų sezono etapas po kelių metų pertraukos grįžta į Latviją. Šeštadienį Rygos „Bikernieki“ trasoje bus dalinami apdovanojimai greičiausiems „Time Attack“ ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato dalyviams, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
„Autoplius.lt Fast Lap“ po kelerių metų pertraukos grįžta į Latviją
„Autoplius.lt Fast Lap“ po kelerių metų pertraukos grįžta į Latviją / Organizatorių nuotr.

Lenktynių trasą viduryje Rygos galime drąsiai vadinti Baltijos šalių benzingalvių meka. Čia veikia automobilių istorijos muziejus, žiedas turi kelias konfiguracijas automobilių ir motociklų lenktynėms, o rudenį į Bikerniekuose vykstantį ralio kroso čempionatą susirenka ryškiausios šio sporto žvaigždės.

Kaip pasakoja vienas iš „Autoplius.lt Fast Lap“ organizatorių Giedrius Čenkus, tai bus vienas iš užsienio etapų, bet trasa, atrodo, ranka pasiekiama.

„Labai gera čia sugrįžti po kelių metų pertraukos. Dėl čia vykstančio pasaulio ralio kroso čempionato trasa gerokai atnaujinta, todėl dar smagiau. Ir galiausiai, kelio iš Vilniaus beveik tiek pat kaip iki Klaipėdos. Komanda važiuos su beveik visa „Nissan“ modelių gama, taigi kilometrai iki Rygos ištirpsta kaip „Pols“ ledai ant saulės“, – pliusus vardija jis.

Daugiau nei šimtas dalyvių

Į antrojo etapo „Time Attack“ važiavimus užsiregistravo 103 dalyviai, todėl važiavimai dėl trasos ar asmeninio rekordo vyks visą dieną. Tarp jų – lygiai 60 automobilių, kurių vairuotojai kovos dėl kiekvieno Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato taško. O kovoti bus kur, nes trasa pilna aklų posūkių bei atkarpų, kur maksimaliai testuojama kiekvieno lenktynininko drąsa.

„Man patinka, kad trasoje yra pora vietų, kur reikia šaltakraujiškumo. Siekiant geriausio rezultato patį pirmą ir vadinamąjį Tunelio posūkį reikia pravažiuoti nuspaudus akseleratorių. Aišku, trasa nėra tokia egzotiška kaip mūsų „Nemuno žiedas“, bet tai yra tarpinis variantas tarp pastarojo ir Estijos „Auto24Ring“ trasos“, – apie ypatybes pasakoja G.Čenkus.

Šios lenktynės žymės lygiai pusę „Autoplius.lt Fast Lap“ dešimtojo sezono. Trečiasis etapas rugpjūčio 10-11 dienomis prasidės namų trasoje – Kačerginės „Nemuno žiede“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius