Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Avarijomis pažymėtame Belgijos WRC etape – antroji iš eilės O.Tanako pergalė

Savaitgalį devintame Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape po atkaklios kovos nugalėtoju titluotas estas Ottas Tanakas. „Hyundai“ komandos pilotui tai trečioji pergalė šių metų sezone ir antroji iš eilės.
WRC etapas Belgijoje
WRC etapas Belgijoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Nors šių metų sezone vis dar lyderiauja „Toyota“ komandos atstovas Kalle Rovanpera, tačiau Belgijos etapas jam susiklostė nesėkmingai. Dar antrame greičio ruože jis patyrė avariją ir buvo priverstas pripažinti pralaimėjimą. Jam pavyko iškovoti vos penkis taškus, kurie skiriami paskutinio greičio ruožo laimėtojui.

Savo šalies žiūrovų akivaizdoje nepavyko sužibėti ir belgui Thierry Neuville. Kurį laiką jis lyderiavo, bet taip pat neišsilaikė ant kelio, sudaužė savo „Hyundai“ ir iš lenktynių pasitraukė.

Lenktynių dėl avarijų taip pat nebaigė ir daugiau pilotų. Nesėkmėmis pažymėti ir Adrieno Fourmaux bei Craigo Breeno pasirodymai.

Po tokių rokiruočių kova užvirė tarp Otto Tanako ir Elfyno Evanso. Pastarasis nesugebėjo aplenkti savo varžovo iš Estijos ir finišavo antras. Pergalę šventęs Ottas Tanakas iškovojo maksimalų taškų skaičių ir šventė antrąją iš eilės pergalę. Trečias Belgijoje finišavo suomis Esapekka Lappi.

Bendroje sezono įskaitoje ir toliau lyderiauja Kalle Rovanpera. Jis turi 203 taškus. Nuo jo 72 taškais atsilieka ir antroje vietoje rikiuojasi Ottas Tanakas. Trečias kol kas britas Elfynas Evansas, kurio sąskaitoje – 116 taškų. Šansus patekti į trejetuką dar puoselėja ir Thierry Neuville. Jį nuo trečiosios metinės įskaitos vietos skiria vos dešimt taškų.

Konstruktorių įskaitoje su 381 taškų lyderiauja „Toyota Gazoo Racing WRT“ komanda. 88 taškais atsilieka „Hyundai“, o beveik dviem šimtais taškų lyderiams nusileidžia „M-Sport Ford“ komanda.

Šių metų WRC kalendoriuje numatyti dar keturi etapai. Ekipažai dėl taškų kovos Graikijoje, Naujoje Zelandijoje, Ispanijoje ir Japonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius