Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

B.Vanagas iš Karelijos grįš su medaliu – pasiekė geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje

„General Financing team Pitlane“ komanda į Lietuvą grįš su medaliu. Vasario 15–17 dienomis vykusiame pirmajame „World Cup for Cross Country Bajas“ etape Karelijoje „Baja Russia Northern Forest“ Benediktas Vanagas visas varžybas stabiliai laikėsi lyderių pozicijoje. Tik antrajame greičio ruože pabuvojęs penktoje vietoje, pilotas likusias varžybas tvirtai važiavo trečias ir bendroje įskaitoje, o drauge ir absoliučioje Pasaulio taurės įskaitoje, užėmė trečią vietą. Tai – geriausias rezultatas Lietuvos istorijoje, rašoma pranešime.
Benediktas Vanagas „World Cup for Cross Country Bajas“ etape Karelijoje „Baja Russia Northern Forest“, Giedriaus Matulaičio nuotr.
Benediktas Vanagas „World Cup for Cross Country Bajas“ etape Karelijoje „Baja Russia Northern Forest“, Giedriaus Matulaičio nuotr.

Paskutinę „Baja Russia Northern Forest“ varžybų dieną dalyvių laukė 2 greičio ruožai – ketvirtasis ir penktasis. Pirmieji sekmadienio kilometrai lietuvių komandą privertė kovoti dėl turimos trečiosios vietos su čekais Miroslav Zapletal ir Marek Sykora.

B. Vanagas pasakojo, jog teko didinti tempą, o pirmą kartą lenktyniaujant nežinomais keliais, tai turėjo ir savo kainą – komandos bolidas „Toyota Gazoo Racing Hilux“ du sykius kabino trasą juosiančias 1,5 metro aukščio pusnis ir susisuko kelyje.

Tai komandai kainavo apie minutę. 203 numeriu pažymėtam čekų ekipažui pasisekė mažiau – taip pat užkliudę pusnį, M. Zapletal ir M. Sykora duetas trasoje sustojo ilgam. Po 125 km nusidriekusio ketvirtojo greičio ruožo lietuvių komanda išsaugojo 3 vietą.

Penktasis greičio ruožas, kaip ir ankstesnis, rodė pavojingąjį žiemos veidą – slidžios trasos reikalavo ypač didelio susikaupimo ir koncentracijos. Tačiau tai truko vos 14 iš 104 kilometrų. Trasoje pravažiavus kelis po audros nuvirtusius medžius, dar vienas lietuvių komandą sustabdė. Specialiosios tarnybos pašalino iš trasos kliūtį ir visi varžybų dalyviai podiumo link išvažiavo kitu keliu. Po atšaukto paskutinio greičio ruožo, jo rezultatas buvo duodamas pagal lėčiausią iš pravažiavusių dalyvių. Viską susumavus, „General Financing team Pitlane“ užėmė prizinę trečią vietą.

„Mes džiaugiamės rezultatu, tačiau svarbiausia ne užimta vieta, bet taškai. Tik suskaičiavus surinktus taškus per visą „World Cup for Cross Country Bajas“ seriją, kurią sudaro 8 etapai, sprendžiasi, kas yra Pasaulio taurės nugalėtojas,“ – laimėjimą Karelijoje komentavo B. Vanagas.

VIDEO: „Baja Russia“: trečioji Benedikto Vanago vieta ir emocijos po finišo bei apdovanojimo

Ateinantis vienintelės „World Cup for Cross Country Bajas“ varžybose dalyvaujančios komandos iš Lietuvos planas – startas antrajame etape, kuris vyks Jungtiniuose Arabų Emyratuose kovo 7–9 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius