2018 01 08 /21:28

B.Bardauskas po trečios dienos Dakare: „Kėliausi dukart, trečią būčiau nebeatsikėlęs“

Dakaro motociklų įskaitoje trečiame etape vėl virė artima kova tarp lyderių. Dešimt greičiausių šio etapo sportininkų sutilpo į dešimties minučių intervalą. Balys Bardauskas, motociklininkas iš Lietuvos, į lyderius nepretenduoja, bet prie šimtuko – priartėjo.
Balys Bardauskas
Balys Bardauskas / Magnus Torquato nuotr.

Trečiasis etapas lietuviui buvo itin sunkus. B.Bardauskas neslėpė, kad dukart teko griūti ir kapstyti į minkštą smėlį susmigusį motociklą.

„Vieną kartą atsikėliau, antrą kartą atsikėliau, trečią jau nebūčiau, – prisipažino jis, kalbinamas projekto #iGo2Dakar. – Labai sunku.“

Tiesa, sunku ne tik mūsų šalies sportininkui. Štai antrąją Dakaro ralio dieną B.Bardauskas buvo ne juokais išgąsdinęs komandą, kai užtruko trasoje. Paaiškėjo, kad „Perkūno“ komandos pilotas sustojo pagelbėti kolegai, kitam motociklininkui.

Pasirodo, 105 numeriu pažymėto motociklo vairuotojas iš JAV, Billas Congeras, trasoje sėdėjo šalikelėje ir, anot lietuvio, iš apmaudo tiesiog balsu verkė. Paaiškėjo, kad motociklininkui nustojo veikti degimo ritė ir motociklas nustojo važiavęs. B.Bardauskas kolegos nelaimėje nepaliko, sustojo ne tik paguosti, bet padėjo ir susiorganizuoti pagalbą. Akivaizdu, jog sėkmė nusišypsojo, mat amerikietis startavo ir trečiąją ralio dieną.

VIDEO: Balys Bardauskas: „Labai daug kas šiandien iš trasos negrįš“

Greičiausias – KTM vairuotojas

Greičiausias šiame etape buvo britas Samas Sunderlandas, sėdintis ant KTM motociklo. Jis distanciją įveikė per 3 val. 20 min. 43 sek. Su trijų minučių atsilikimu finišavo ir antrą laiką parodė argentinietis Kevinas Benavidesas, vairavęs „Honda“. Nuo pastarojo dar puse minutės vėliau į finišą atvažiavo australas Toby'is Price`as, taip pat su KTM.

Juoda diena šiandien buvo iki tol lyderiavusiam ispanui Juanui Barreda Bortui. Jis šiandienos greičio ruože sugaišo 27 min. 49 sek. ilgiau nei lyderis. Maža to, ispanas dar nerado ir kelių tarpinių punktų. Finišavęs tik 30-oje vietoje J.Barreda Bortas smuktelėjo į septintą poziciją bendroje motociklininkų įskaitoje. Tuo metu į pirmą poziciją po trijų etapų pakilo čilietis Pablo Quintanilla su „Husqvarna“, kuris šiandien finišavo penktoje vietoje.

Artėja prie šimto ribos

Lietuvis Balys Bardauskas dieną pradėjo būdamas 120-oje vietoje ir trečiame greičio ruože savo pozicijas gerino. Itin gerai sportininkas pasirodė pirmame tarpiniame punkte, kur užfiksavo 27-ą laiką.

Tiesa, vėliau jis smuko žemyn. Galiausiai KTM vairuojantis mūsų tautietis finišą pasiekė 105 vietoje (finišavus kitiems dalyviams pozicija dar gali minimaliai keistis), nuo lyderio atsilikdamas 2 val. 8 min. 13 sek. Preliminariais duomenimis, po trijų greičio ruožų B.Bardauskas pozicionuojamas 103-ioje bendrosios įskaitos vietoje.

„Šiandien sportininkus alino karštis, viršijęs 30 laipsnių, bet Balys buvo tam pasirengęs ir fiziškai, ir psichologiškai“, – džiaugėsi komandos „Perkūnas Team“ vadovas Carlosas Brebbia.

Gustavo Epifanio nuotr./Balys Bardauskas
Gustavo Epifanio nuotr./Balys Bardauskas

Pasak jo, pastaruosius abu etapus B.Bardauskas nė karto nenukrito nuo motociklo, nors pirmąją dieną teko ir tai patirti.

„Tiesa, tai nebuvo skausminga ir mes matome, kiek valios turi Balys“, – teigė C. Brebbia.

Motociklai
Vieta Vardas, pavardė Šalis Markė Laikas
1 Sam Sunderland Didžioji Britanija KTM 3 val. 20 min. 43 sek.
2 Kevin Benavides Argentina Honda +00 val. 03 min. 03 sek.
3 Ricky Brabec JAV Honda +00 val. 03 min. 55 sek.
103 Balys Bardauskas Lietuva KTM +02 val. 08 min. 13 sek.

Keturračiai

Keturračių (ATV) įskaitoje trečiasis greičio ruožas daug permainų neatnešė. Jį laimėjo čilietis Ignacio Casale, kuris ir toliau laikosi pirmoje bendrosios įskaitos vietoje. Nors antras finišavo Peru sportininkas Alexis Hernandezas, tačiau vėliau jis veikiausiai nukris kiek žemiau, mat praleido du paskutinius maršruto taškus ir už tai gaus laiko baudų.

Po tokių rokiruočių antrasis dienos rezultatas turėtų priklausyti argentiniečiui Pablo Copetti, o trečiasis – brazilui Marcelo Madeirosui. Abu šie lenktynininkai nuo lyderio atsiliko beveik penkiolika minučių, o jų tarpusavio intervalas – vos 7 sekundės.

Keturračiai
Vieta Vardas, pavardė Šalis Markė Laikas
1 Ignacio Casale Čilė Yamaha 3 val. 58 min. 08 sek.
2 Alexis Hernandez Peru Yamaha +00 val. 08 min. 55 sek.
3 Pablo Copetti Argentina Yamaha +00 val. 14 min. 52 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius