-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandomuoju greičio ruožu Liepojoje prasidėjo antrasis Europos ralio čempionato etapas

Penktadienio popietę Latvijoje prasidėjo Europos ralio čempionato antrasis etapas. Lenktynių dalyviai pirmiausia savo automobilius išmėgino bandomajame greičio ruože greta Liepojos. Ten pat vyko ir kvalifikaciniai važiavimai, kurie turės įtakos starto pozicijoms. Jas 15 greičiausių lenktynininkų rinksis dar šį vakarą prieš važiuojant per starto pakylą.
Bandomasis „Rally Liepaja 2015“ greičio ruožas
Bandomasis „Rally Liepaja 2015“ greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Penktadienį dalyviai savo automobilius išmėgino bandomajame greičio ruože, o vėliau varžėsi kvalifikacijoje. Šis greičio ruožas dalyviams jau pažįstamas, tik pernai buvo važiuojamas iš kitos pusės.

Geriausius rezultatus parodę 15 duetų dalyvaus starto pozicijų pasirinkimo ceremonijoje ir galės išsirinkti sau patogią starto vietą. Tokia praktika jau taikoma ir Lietuvoje vykstančiose ralio varžybose.

VIDEO: „Rally Liepaja 2015“ kvalifikacinis ir bandomasis GR

Geriausią rezultatą kvalifikaciniame greičio ruože parodė ruso Aleksejaus Lukyanuko ir ukrainiečio Y.Chervonenko duetas. Jų automobilis papuoštas šių šalių vėliavomis ir užrašu „Mes norime taikos“. Ekipažas kiek ilgesnę nei trys kilometrai distanciją nuvažiavo per 1 min. 35,86 sek.

Vos penkiomis šimtosiomis sekundės dalimis lėtesnis buvo airis Craigas Breenas. Trečią laiką parodė Lenkijos ralio pažiba Kajetanas Kajetanowiszius. Jis nuo lyderių atsiliko pusantros sekundės.

Lietuvis Dominykas Butvilas pademonstravo 29-ą rezultatą, atstumą įveikęs per 1 min. 53,34 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius