Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas: „Pirmos dvi karvės kelyje rūpesčių nesukėlė, tačiau trečioji kainavo daug“

Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas pirmadienio Dakaro greičio ruože finišą pasiekė 63-ioje vietoje. Startavęs sėkmingai ir kurį laiką važiavęs greičiausių trisdešimtuke, juodasis „Toyota Hilux“ trečiame iš devynių kontrolės punktų pasirodė stipriai aplamdytas po labai neįprastos avarijos.

„Visų pirma karvės. Jų buvo 3... Pirmos dvi nesukėlė didelių rūpesčių, teko pristabdyti ir apvažiuoti. Trečioji, gi, išniro dulkėse prieš pat „Toyota“. Greitis tuo metu galėjo būti apie 150 km/val. Myliu gyvūnus. Instinktyviai nusukau į šoną“, – sakė į bivaką grįžęs B.Vanagas.

Incidento rezultatas – prarasta apie 40 minučių laiko, o mechanikams teks pakeisti daug kairės automobilio pusės detalių. Kitas nesklandumas – Dakaro organizatoriai B.Vanago ekipažui paskyrė 65-ąją starto poziciją, tad jam teks lenkti daug lėtesnių varžovų.

„Tai reiškia pavojų, pavojų ir dar kartą pavojų. Na, bet dabar taip, nieko nepadarysi, krapštysimės“, – vylėsi sportininkas.

„Istorija su gyvuliu turėjo savo pasekmių. Dužo ir priekinis stiklas. Pradžioj evažiavome su suaižėjusiu, buvo sunku matyti, bet šiek tiek orientavausi. Tačiau, kai įvažiavome į purvo sekciją, supratau, kad teks stoti ir lupti stiklą lauk, nes įdubusio stiklo valytuvai nebevalė. Teko paaukoti dar keletą minučių. Žiurovams, tame tarpe organizatorių TV komandai buvo atrakcija – stebėti, kaip kojomis išiminėjamas priekinis „Toyota Hilux“ stiklas“, – prisiminė B.Vanagas.

VIDEO: Antro Dakaro etapo purvo vonios

Galiausiai, greičio ruožo pabaigoje, „Toyota Hilux“ sprogo padanga, kurios pakeitimui sugaištos papildomos minutės. Tačiau sportininkas nenusimena ir išlieka optimistiškas.

„Dakaras – kaip gyvenimas. Planuok kiek nori, vis vien gausi netikėtų išbandymų. Taip ir mokomės. Reikia išmokti greitai reaguoti į susiklosčiusią situaciją ir priimti sprendimus“, – sakė B.Vanagas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius