-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW Lietuvos kartingo čempionatas – finišo tiesiojoje

Praėjusį savaitgalį, rugpjūčio 3-ią dieną, Aukštadvario kartodrome vyko „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ 4-ojo etapo varžybos. Po šių lenktynių galima sakyti, kad šalies čempionato sezonas jau žengia į finišo tiesiąją – varžybų kalendoriuje liko tik paskutinio, 5-ojo „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ etapo lenktynės, rašoma pranešime.
Lietuvos kartingo čempionatas
Lietuvos kartingo čempionatas / Komandos nuotr.

Aukštadvario kartodrome savaitgalį susirinko įspūdingas lenktynininkų būrys – trasoje varžėsi net 102 dalyviai. Masiškumas – tai viena iš naujausių tendencijų Lietuvos kartingo sporte. Nes jau kelis sezonus įvairių serijų varžybos sujungiamos į vieną didžiulį renginį. Be „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ 4-iojo etapo varžybų Aukštadvaryje vyko Lietuvos kartingo federacijos taurės, „ART Kart“ taurės, „Rotax Lithuania Challenge“ ir „Mėgėjų kartingo akademijos“ lenktynės.

Ketvirtajame „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ etape Aukštadvaryje „Micro“ klasės nugalėtojų trejetas buvo toks – Nojus Stasionis, Vanesa Šilkūnaitė ir Aloyzas Čekavičius. „Mini“ klasėje pirmą vietą iškovojo Markas Šilkūnas, antras liko Kipras Juršė, o trečioji vieta atiteko Simui Baciuškai. „OK-Junior“ klasės prizininkai – Kajus Šikšnelis ir Tomas Veilentas. „KZ2-Masters“ klasėje ant nugalėtojų pakylos lipo Vytautas Surdokas, Vytautas Adomaitis ir Aloyzas Čekavičius. Na o pačioje greičiausioje „KZ2“ klasėje Aukštadvaryje nugalėjo Evaldas Dzialtuvas, antroji vieta atiteko Viliui Kibildžiui.

Lietuvos kartingo federacijos taurės 4-iojo etapo varžybose „Open“ klasėje greičiausias buvo Redas Petkevičius, antras liko Andrius Šlivinskas, o trečias – Andrius Muckus.

„ART Kart“ taurės varžybų „ART-120“ klasėje greičiausias buvo Tautvydas Sviklas, atroji vieta atiteko Narvydui Janušiui, o trečią vietą užėmė Matas Pangonis. „DD2 Pro“ klasėje nugalėjo Simona Grėbliūnas, antras liko Šarūnas Vaškelis, o trečia – Aleksandra Stravinskaitė.

„Rotax Lithuania Challenge“ lenktynėse „Micromax“ klasėje Aukštadvaryje triumfavo Dovydas Gudelevičius, po jo sekė Dominykas Vinogrodskis ir Majus Mazinas. „Minimax“ klasėje pirmas buvo Alexander Skjelten, antroji vieta atiteko Ainiui Klimavičiui, o trečioji – Laurynui Žadeikai. „Juniormax“ klasėje pirmą vietą užėmė Lukas Scherbinskas, antrą – Martynas Morkis, o trečią vietą iškovojo Jokūbas Bagdonavičius. DD2 klasėje nugalėjo Maksim Kardakov, po jo sekė Simas Tankevičius ir Dajus Dabašinskas. DD2 masters prizininkų trejetas – Mykolas Mazinas, Tautvydas Vikšraitis ir Gintautas Matulevičius.

Mėgėjų kartingo akademijos varžybose „Briggs-Mini“ klasėje triumfavo Simas Veršickas, antras liko Khalil Sodah, trečias – Linas Volungevičius. „Briggs-Junior“ klasėje prizininkų trejetas atrodo taip – Justas Kasperiūnas, Karol Puzelevič ir Greta Puškoriūtė. „Briggs-Masters“ klasėje primą vietą užėmė Erikas Benko, antras – Rimvytas Matlašaitis, trečioji vieta atiteko Tomui Aliukevičiui. „Briggs-Open“ klasėje pirmas buvo Justas Ramanauskas, po jo sekė Povilas Bonkevičius ir Lukas Sabalis.

Nors šį „BMW Lietuvos kartingo čempionato“ sezoną liko jau tik vienas varžybų etapas, daugumoje klasių taškų skirtumai tarp lyderių yra minimalūs. Todėl pati atkakliausia kova vyks rugsėjo 14-ą dieną Anykščiuose, kur po 5-ojo etapų lenktynių paaiškės, kas taps čempionais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius