Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 24

Brangiausias Lietuvos taksi: kodėl vienas kilometras – 265 eurai?

Luco Bessono filmų „Taksi“ serija pakeitė daugelio įsivaizdavimą apie keliavimą šia transporto priemone. Kartais taksi gali būti labai labai greitas. Ir labai brangus. Nemaža dalis ralio gerbėjų jau ne vienerius metus naudojasi ralio taksi paslauga, kuri vidutiniškai kainuoja 120-150 Eur. Bet ši kaina – ne riba. Kiti ralio meistrai tiek prašo už vieną nuvažiuotą kilometrą. Naujausias rinkoje pasirodęs Vaidoto Žalos pasiūlymas.
Vaidotas Žala žvyro karjere išbandė savo Dakaro automobilį
Vaidotas Žala žvyro karjere išbandė savo Dakaro automobilį / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Daugiau autosporto naujienų – rubrikoje Gazas.lt

Ralio taksi tradiciją bene labiausiai Lietuvoje išpopuliarino ralio ir kroso legenda Aurelijus Simaška. Jis jau nuo 2006 m. bent keliuose Lietuvos ralio čempionato etapuose kasmet iš anksto užsiregistravusius greičio mėgėjus pavėžėja greitumine žvyro trasa. Ralio meistrui talkina jo sūnus Justas – taip pat patyręs ralistas.

Tokio ralio taksi pavėžėjimo metu važiuojama nebenaujais, bet greitais „Mitsubishi EVO XII“ ir EVO IX automobiliais. Tokius daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Vytautas Švedas juokais vadina „laivais“.

Nors automobilis – ne naujos kartos raketa (ne R5 ar ne N5 klasės), tačiau įspūdžių tokio kreiserio keleiviams netrūksta. Ypač kai Aurelijus Simaška šiuo keturiais ratais varomu automobiliu dideliu greičiu „išlaižo“ žvyro posūkius ar Justas šoka nuo tramplino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius