-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimi lenktynininkai mokėsi Smalininkuose

Smalininkų kartodrome vyko jau antroji Lietuvos Kartingo akademijos sesija. Joje dalyvauja dvi dešimtys vaikų nuo septynerių iki dvylikos metų amžiaus. Visi jie žengia tik pirmuosius žingsnius automobilių sporto link.
Lietuvos kartingo akademija
Lietuvos kartingo akademija / Organizatorių nuotr.

Jau antrą sezoną veikianti Lietuvos Kartingo akademija sulaukia daug dėmesio iš Tarptautinės Automobilių Federacijos (FIA). Sėkmingas praėjusių metų sezonas lėmė, kad FIA šiais metais išplėtė mūsų šalyje vykdomą programą – buvo priimta daugiau pradedančių lenktynininkų ar tų, kurie dar tik galvoja jais tapti.

Iš dalies tokio dėmesio Lietuvoje sulaukta ir dėl to, kad vis dažniau mūsų šalies kartingo meistrai dalyvauja tarptautinėse varžybose ir užima vis aukštesnes pozicijas. Štai pernai metų Kartingo akademijos absolventas Justas Jonušis sulaukęs vos dvylikos tapo profesionalios Italijos kartingo komandos „New Age Karting“ nariu, o šiemet Lietuvos čempionate šios akademijos absolventai kovoja dėl šalies čempiono vardo net keliose klasėse.

Šį sezoną Kartingo akademijoje tarp dviejų dešimčių vaikų taip pat yra keletas, kurie jau dalyvauja įvairiose varžybose. Tiesa, daugeliui iki to dar toli.

Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo akademija
Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo akademija

„Būtume labai laimingi, kad bent pusė šių metų Kartingo akademijos narių taptų lenktynininkais ir nepaleistų vėjais tų žinių, kurias gauna šiuose užsiėmimuose“ – sakė šios akademijos dėstytojas Jonas Gelžinis.

Antroje akademijos sesijoje vaikai primą kartą susipažino su Smalininkų kartodromo lenktynių trasa. Be to, būsimiems lenktynininkams buvo išaiškinta kas tai yra kvalifikacija, kaip jai pasiruošti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo akademija
Organizatorių nuotr./Lietuvos kartingo akademija

„Kvalifikacija yra vienas kertinių dalykų lenktynėse. Ypač kartingo sporte“ – sako daugkartinis Lietuvos kartingo čempionas, šį sezoną pirmą kartą dėstantis lenktyniavimo paslaptis vaikams Ignas Gelžinis.

Neliko užmiršti ir tėveliai – užsikrėtę vaikų entuziazmu lenktyniauti ir palaikomi savo atžalų jie patys susigrūmė lenktynių trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius