Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 28 /20:37

Pirmoji „CBet Rally Rokiškis“ diena pažymėta V.Žalos vienvaldyste ir V.Jurkevičiaus avarija

Penktadienį Rokiškyje prasidėjo ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas „CBet Rally Rokiškis“. Jame dėl sekundžių, trofėjų ir etapo taškų kovos 102 ekipažai. Pirmąją dieną organizatoriai dalyviams paruošė šešis greičio ruožus. Antrąją dieną jų numatyta dar 11.
„CBet Rally Rokiškis“ GR3
„CBet Rally Rokiškis“ GR3 / Andriaus Lauciaus nuotr.

Šeštas GR

Šeštame greičio ruože dar sykį sužibėjo V.Žala, kuris 2,8 sek. aplenkė G.Notkų. Trečias čia ir vėl M.Samsonas, lyderiui nusileidęs 5,8 sek.

Pirmąją dieną po šešių greičio ruožų Vaidotas Žala pirmauja ir turi 27 sek. pranašumą prieš artimiausią persekiotoją. Juo po pirmosios dienos tapo Giedrius Notkus, kuris už savęs trečioje vietoje paliko Martyną Samsoną. Jį nuo G.Notkaus skiria 9 sek.

Vėliau šis greičio ruožas buvo sustabdytas, kadangi trasoje avariją patyrė ir į medį atsitrenkė Emilis Kucka su Dariumi Leskausku. Po šio įvykio medis nuvirto ant kelio ir jį užtvėrė, tad lenktynės čia ir buvo pabaigtos visiems likusiems ekipažams.

Beje, į stovintį Emilio Kuckos automobilį atsitrenkė iš paskos atlėkęs ir kliūtį per vėlai pamatęs Saulius Zurlys.

Antrąją ralio dieną dalyvių lauks dar 11 greičio ruožų.

Penktas GR

Penktame greičio ruože V.Žala ir vėl laimėjo, tačiau antrą laiką parodęs G.Notkus buvo labai arti – atsiliko vos 0,42 sek. Trečioje vietoje ir vėl rikiavosi M.Samsonas su E.Snitku, kurie lyderiams nusileido 2,74 sek.

Ketvirtas GR

Ketvirtame greičio ruože dar vieną pirmąją poziciją laimėjo V.Žala. Jis antroje vietoje finišavusį G.Notkų aplenkė 5,51 sek. Trečią laiką parodė M.Samsonas, lyderiui nusileidęs 11,9 sek.

Trečias GR

Trečiame greičio ruože dar sykį geriausią laiką parodė V.Žala. Jis čia viena sekunde pranoko G.Notkų. Jam iš paskos išsirikiavo M.Samsonas.

Šio greičio ruožo pradžia iškart buvo pažymėta avarija. Ant kelio neišsilaikė ir virto „nulinio“ ekipažo funkcijas atliekantis Stasys Tarailė su Sauliumi Ruzgu.

Vėliau šiame greičio ruože avariją patyrė Vladas Jurkevičius. Prie jo vėliau sustojo Nedas Radišauskas ir Eugenijus Sladkevičius. Pastarasis išsiuntė raudonos vėliavos ženklą. Į trasą pajudėjo medikai, kurie V.Jurkevičių išvežė į ligoninę. Geičio ruožas sustabdytas.

Vėliau paaiškėjo, kad V.Jurkevičiui lūžo du šonkauliai, sužeista nugara, lūžo delnakaulis.

Po šio greičio ruožo lenktynes tęsiantys ekipažai grįžo į serviso zoną. Vėliau, artėjant 19 valandai jų laukia dar trys greičio ruožai. Būtent 4 ir 6 greičio ruožai pasižymės itin dideliais dirbtiniais tramplinais.

Antras GR

Antrame greičio ruože ir toliau dominavo Vaidotas Žala, kuris čia ir vėl 4,8 sek. aplenkė Vladą Jurkevičių. Nuo pastarojo per 0,2 sek. – Martynas Samsonas.

Pirmas GR

Pirmame greičio ruože greičiausias buvo Vaidotas Žala su Ivo Pūkiu. Jie čia 4,46 sek. pranoko Vladą Jurkevičių su Aisvydu Paliukėnu. Trečią laiką užfiksavo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku, kurie lyderiams nusileido 9 sek.

Pirmame greičio ruože dėl gedimo sustojo Paulius Beniušis. Jis liko stovėti trasoje ir pranešė, kad važiuoti nebegali dėl rato problemų.

Šiame greičio ruože apsivertė lenkai Tymoteusz Abramowski ir Sebastian Wach.

Išskirtinis ralis

„CBet Rally Rokiškis“ organizatoriai šiais metais smarkiai paplušėjo ieškodami naujų kelių raliui – buvo rasta net 17 greičio ruožų, iš kurių 15 važiuojami bus vieną sykį. Būtent tai ir kuria intrigą, mat ekipažai iškart privalės atakuoti maksimaliai ir vos du greičio ruožus turės progą važiuoti antrą sykį.

Prie viso to organizatoriai pridėjo ir papildomą prieskonį – pagamino nemažai dirbtinių tramplinų. Juose dalyviai neturės kito pasirinkimo kaip tik kelti savo automobilius į orą. Būtent šiuos šuolius bus galima išvysti žiūrovų zonose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius