Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionu tapęs G.Notkus tęsia karjerą: „Adrenalino dozės negali nutraukti iškart“

Panevėžietis ralio meistras Giedrius Notkus praėjusiais metais pasiekė savo karjeros pergalę. Lenktynininkas iškovojo Lietuvos ralio čempiono vardą ir prabilo apie karjeros pabaigą. Visgi sportininkas atskleidė, kad jį pamatysime ir šių metų sezone, o pirmieji startai – jau visai netrukus.
Giedriaus Notkaus EVO VIII
Giedriaus Notkaus EVO VIII / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusiais metais dramatiškai čempionais tapę Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu jau galvojo apie karjeros pabaigą.

„Tapsiu čempionu, tada ir baigsiu ralį“, – tuomet savo žmonai Kristinai žadėjo panevėžietis.

Luko Bendinsko nuotr./„Rally Classic“
Luko Bendinsko nuotr./„Rally Classic“

Tačiau čempiono titulas pakeitė tik sportininko statusą ir papildė trofėjų lentyną. Noras ir toliau lenktyniauti niekur nedingo, tad Giedriui Notkui teko savo žodžius atsiimti ir leistis į derybas su žmona.

Galiausiai per praėjusių metų sezono apdvanojimo ceremoniją viešai buvo paskelbtas poros susitarimas, kad Giedrių Notkų ralyje matysime ir toliau.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Giedriaus Notkaus EVO VIII
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Giedriaus Notkaus EVO VIII

Pats sportininkas tikina, kad šis hobis jam yra daugiau nei sportas, tad savo kasdienybės be greičio, įtampos, azarto bei adrenalino jis nė negali įsivaizduoti.

„Ralis per tiek metų man jau tapo daugiau negu pomėgis. Sunku būtų viską taip imti ir nutraukti. Galvojau apie tai, bet supratau, kad aš kaip tas narkomanas, kuris negali imti ir mesti savo įpročio. Dozę, matyt, mažinsiu pamažu, bet šiemet ralio trasose tikrai pasirodysiu“, – sakė čempionas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Giedriaus Notkaus EVO VIII
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Giedriaus Notkaus EVO VIII

Praėjusiais metais Giedrių Notkų lydėjo ir sėkmė. Čempionu sportininkas tapo vairuodamas senutėlaitį devintosios kartos „Mitsubishi Lancer EVO IX“, kai tuo metu varžovai žvyrą jau draskė su R5 kategorijos technikos šedevrais. Giedrius Notkus tikina suprantantis, kad naujame sezone R5 monstrų bus dar daugiau, o jo garaže toks vis dar nestovi.

„Kol kas planų įsigyti R5 neturime. Šiemet važiuosime šiek tiek senesniu EVO nei pernai. Kadangi lenktynininkas ir mūsų kolega Jonas Sluckus persėdo į EVO X, liko jo EVO VIII. Būtent su šiuo automobiliu mes šiemet ir pradėsime sezoną. Šiemet ralyje bus daug R5 – ir Vaidotas Žala, ir Egidijus Valeiša, ir Benediktas Vanagas, jei jis startuos. Dar prisijungs ir Vytautas Švedas, kuris laukia savo R5. Nemanau, kad mes galime juos aplenkti, tačiau tikrai pabandysime juos pavaikyti. Ir žinoma važiuosime dėl žiūrovų.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Giedriaus Notkaus EVO VIII
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Giedriaus Notkaus EVO VIII

Šturmanas šį sezoną išlieka tas pats. Tas pats piktasis Dalius Strižanas. Mūsų komanda „Autorikona“ kiek pasipildys, bet branduolys išliks tas pats“, – sakė Giedrius Notkus.

Iš Jono Sluckaus perimtas EVO VIII Panevėžyje įgavo Giedriaus Notkaus spalvas ir jau rytoj sportininką bus galima išvysti trasoje. Prieš „Winter Rally“ varžybas panevėžietis nusprendė surengti gerą treniruotę ir šeštadienį startuos „Rally Test-Sprint Winter Cup 2019“ Zarasuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius