Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Vaičiulis įkopė į Vinsono masyvą Antarktidoje, bet A.Juknevičius Dakarui turi atsarginį variantą

Dakaro legenda pripažintas Antanas Juknevičius 2019 m. Dakare susiduria su nemenku iššūkiu. Jo šturmanas (antrasis pilotas) Darius Vaičiulis prieš dykumų maratoną, kuriame kepins 40 laipsnių karštis, išvyko į Antarktidą. Į 40 laipsnių speigą. Alpinistas D.Vaičiulis gruodį buvo suplanavęs įkopti į Vinsono masyvą.
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip savo „Instagram“ paskyroje praneša Antanas Juknevičius, Darius Vaičiulis sėkmingai įkopė į Vinsono masyvą! Tai reiškia, kad bent iki šiol Dariaus kelionė vyksta pagal planą ir jis turėtų grįžti į Europą dar šiais metais.

Kaip 15min pranešė „Carft Bearings“ komanda, Darius jau nusileido iš viršukalnės į stovyklą ir laukia pirmojo lėktuvo. Antrasis oro laineris alpinistą vėliau turėtų nuskraidinti į Punta Arenasą (Čilėje).

Atsarginis Antano Juknevičiaus planas

Tačiau, kiek anksčiau su Darium lankydamasis 15min studijoje, Antanas Juknevičius patvirtino, kad turi ir atsarginį planą, jei Darius netikėtai užtruktų Antarktidoje. Pavyzdžiui, jei sustreikuotų oro linijos?

Antanas sakė, kad tokiu atveju viešo konkurso neskelbtų, o remtųsi draugais ir bičiuliais. Atsakymą, kas užimtų antrojo piloto vietą Antano Juknevičiaus automobilyje, jei Darius užtruktų per ilgai, žiūrėkite nuo 4 min. 16 sek.

VIDEO: A.Juknevičius ir D.Vaičiulis susirungė pirmojoje Dakaro dvikovoje ir pasakojo apie artėjantį išbandymą

Nors kadaise Antanas yra juokavęs, kad, keisdamas šturmanus, visą Lietuvą pavežios Dakare, kalbėdamas rimtai tarp galimų kandidatų A.Juknevičius minėjo kelias pavardes. Tarp jų yra Šarūnas Paliokas – draugas, bičiulis, kolega, jau dalyvavęs Dakare.

„Aišku, susidirbti reikėtų, bet mes čia juk kalbame apie force majeure“, – sakė Antanas Juknevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius