Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro kaina Nr.2: gydytojai paskelbė A.Juknevičiaus šturmano D.Vaičiulio diagnozę

Dar vienam dykumų maratonui besirengęs neišskiriamasis Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio tandemas trumpam tikriausiai turės išsiskirti. „KREDA“ komandos šturmanui gydytojai diagnozavo sąnarinės lūpos plyšimą ir atliko peties operaciją, po kurios laukia ilga, beveik šešių mėnesių reabilitacija.
Antanas Juknevičius, Darius Vaičiulis
Antanas Juknevičius, Darius Vaičiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min jau rašė apie Sauliaus Jurgelėno traumą. Dabar paaiškėjo daugiau informacijos apie D.Vaičiulį.

Sudėtingą traumą Darius Vaičiulis lapkritį patyrė Afrikoje, keliaudamas motociklu. Kaip pats juokavo, sukant ir bandant neįlėkti pas krokodilus, teko mesti motociklą ir šokti. Nusileidimas nepavyko sklandžiai ir lenktynininkas skaudžiai krito ant kairiojo peties, nutraukdamas jį laikančius raiščius ir pažeisdamas sąnarį.

„Prieš Dakarą man buvo taikomas konservatyvusis gydymas, kuris tuo metu padėjo, bet problemos iki galo neišsprendė. Į Saudo Arabiją gydytojai išleido, bet žadėjo, kad tikroji padėtis paaiškės grįžus. Lenktynėse petį dažnai skaudėdavo, tačiau niekam labai nesiskundžiau, nes ten veiklų ir taip užtenka.

Matyt, pasitaikė per daug akmenų ir pramuštų ratų, nes atlikus magnetinį rezonansą paaiškėjo, kad peties būklė Dakare nepagerėjo ir pažeistai peties kapsulei būtina artroskopinė operacija. Viskas pavyko gerai ir šiuo metu dėviu įtvarą, o vėliau laukia ilgas reabilitacijos laikotarpis“, – kalbėjo antrasis komandos pilotas.

Keturis Dakaro medalius kišenėje jau turintis šturmanas apgailestavo, kad savo gyvenimo aprašymo negalės papildyti įrašu apie dalyvavimą pasaulio taurės varžybose.

„Antanas daug kartų pasakojo apie įspūdingas Abu Dabio kopas, todėl labai norėjau jas išmėginti kartu, ypač po šių metų Dakaro. Šiuo metu dar neaišku ar pavyks šį planą įgyvendinti. Kelio knygą dabartinės būklės skaityti galėčiau, tačiau jei automobilis sugestų iš manęs būtų mažai naudos ir Antanui tektų atidirbti už du, todėl savo vietą, bent trumpam, gali tekti užleisti kažkam kitam“, – teigė Darius Vaičiulis.

„KREDA“ komandos lyderis, Antanas Juknevičius komentuodamas bičiulio situaciją linkėjo jam kuo greičiau atsigauti tuo pačiu atskleisdamas komandos planus ruošiantis vienam sudėtingiausių pasaulio taurės etapų.

„Gaila, kad taip atsitiko. Po keturių metų kartu su Dariumi jaučiamės tikrai gerai susidirbę, todėl norėjosi palaikyti lenktyninį ritmą ir savo stiliumi pralėkti pasaulio taurės etapus, tačiau, pirmiausia būtina pasirūpinti sveikata. Iki lenktynių liko nedaug laiko, todėl norime būti pasiruošę ir atsarginį planą. Šiuo metu ieškome pamainos ir vedame derybas su keliais potencialiais kandidatais. Tikiuosi, kad greit turėsime daugiau naujienų.

„Abu Dhabi Desert Challenge“ dangos atžvilgiu yra turbūt sudėtingiausias ralis pasaulyje. 1500 kilometrų aukščiausiose „Empty Quarter“ kopose kiekvienam lenktynininkui tikrai pamatuos fizines ir psichologines ribas, todėl vykstant į tokias varžybas privalai būti gerai pasiruošęs“, – pasakojo ralį du kartus įveikęs A.Juknevičius.

Antruoju Dakaru vadinamas „Abu Dhabi Desert Challenge“ kovo 20-26 dienomis jau 30-tą kartą vyks Abu Dabyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius