-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailiosios lyties atstovės išsidalijo „Moterų slalomo“ „Liqui Moly“ taures

Rugsėjo 3 dieną finišavo Moterų slalomo čempionato trečiasis, finalinis etapas, po kurio paaiškėjo bendros įskaitos nugalėtojos bei „Liqui Moly“ taurės laimėtojos. Nepabūgusios nei lietaus, nei naujos vietos, į finalinį etapą susirinko 22 azarto kupinos dalyvės.
Moterų slalomo finalinis etapas
Moterų slalomo finalinis etapas / Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr.
Temos: 1 Slalomas

Trečiosios varžybos, kurias organizavo „Subaru Klubas“ vyko kitoje vietoje nei įprasta – „N40 vyrų autoklubo“ teritorijos aikštelėje, V. A. Graičiūno g. 20, Vilniuje. Šiame slalome dalyvaujančios moterys čia tarpusavyje dar nesivaržė.

Tradiciškai dalyvės buvo suskirstytos į tris pagrindines klases: „Subaru“, „Svečių“ ir „Sport“. Norinčios galėjo registruotis ir į „Laisvąją“ klasę bei papildomai pravažiuoti trasoje neįskaitai. Kiekvienoje klasėje dalyvės turėjo po 6 važiavimus: 3 važiavimai viena trasa ir trys važiavimai kita trasa. Galutinėje suvestinėje buvo sumuojami du geriausi vienos ir du geriausi kitos trasos įveikimo laikai.

Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas
Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas

„Subaru“ klasė

Finaliniame etape, „Subaru“ klasėje, kurios bendroje įskaitoje buvo kovojama dėl specialaus prizo – savaitgalio su „Subaru XV“, susirungė 8 dalyvės.

Pirmąją vietą užėmė Gailutė Kiselienė, kurios rezultatas 2 min. 45 sek.

1 vietos „Subaru“ klasės nugalėtoja Gailutė Kisielienė laimėjo ir vieno iš pagrindinių šio renginio rėmėjo įgalioto „Subaru“ markės automobilių atstovo „JMA centro“ prizą – savaitgalį su naujuoju „Subaru XV“ automobiliu, pilnu degalų baku.

Antroje vietoje liko Jurgita Malinauskaitė, atsilikusi 1,85 sek. Trečiąją vietą užėmė Viktorija Jacyno, pralošusi 3,44 sek.

Susumavus trijų etapų rezultatus šios įskaitos nugalėtoja tapo Gailutė Kiselienė. Ji laimėjo du etapus ir surinkusi 34 taškus triumfavo čempionate.

Antra bendros įskaitos vietoje liko Viktorija Jacyno, o trečia Jurgita Malinauskaitė. Abi dalyvės surinko po 27 taškus, tačiau geresnė pozicija atiteko Viktorijai, nes ji buvo laimėjusi vieną etapą.

Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas
Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas

Svečių klasė

„Svečių“ įskaitoje varžėsi 10 dalyvių, tarp kurių greičiausia buvo Jovita Danienė su BMW Z3, antrąją vietą užėmė Kristina Liškauskaitė su „Acura“, o trečia liko Rūta Saladžienė su „Mitsubishi Colt“. Įdomu tai, kad šioje klasėje vyko labai įnirtinga kova, o pirmos trys greičiausios dalyvės tilpo vos į 0,2 sek.

Jovitos rezultatas 2 min. 39,41 sek. Kristina nuo jos atsiliko tik 0,14 sek., o Rūtai iki antros vietos pritrūko vos 0,06 sek.

Beje, tarp šių trijų dalyvių vyko bekompromisė kova ir bendroje įskaitoje. Prieš šį etapą Jovita ir Kristina turėjo po 18 taškų, o Rūtos sąskaitoje buvo vienu tašku daugiau. Taigi dar prieš šios dienos varžybas buvo aišku, jog įtampos ir dramos kovoje bus tikrai daug.

Už pirmąją vietą etape skiriama 12 taškų, už antrąją 10, o už trečią – 8. Taigi susumavus visų trijų etapų taškus, tapo aišku, kad čempionate nugalėjo Jovita Danienė, surinkusi 30 taškų. Antroje vietoje liko Kristina Liškauskaitė su 28 taškais, o trečiąją vietą užėmė Rūta Saladžienė, kurios sąskaitoje 27 taškai.

Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas
Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas

Sport klasė

„Sport“ klasės finalinėse varžybose susirungė 4 dalyvės. Pirmąją vietą užėmė Gabrielė Aleksynaitė su „Honda“. Jos rezultatas 2 min. 23,10 sek.

Antrąją vietą užėmė Jonė Aleksynaitė, taip pat su „Honda“. Jos rezultatas 7,46 sek. prastesnis. Trečia liko Viktorija Danienė su „BMW“, atsilikusi dar 4,15 sek.

Bendroje įskaitoje pirmąją vietą užėmė Gabrielė Aleksynaitė, kuri laimėjo visus tris čempionato etapus ir surinko 36 taškus. Prieš šį etapą Jonė Aleksynaitė ir Viktorija Danienė turėjo surinkusios po 16 taškų, taigi finale sprendėsi antros vietos likimas, kurią užėmė Jonė. Ji surinko 26 taškus ir dvejais aplenkė Viktoriją, užėmusią 3 vietą.

Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas
Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas

Laisva klasė

„Laisvoje“ klasėje startavo 13 dalyvių. Pirmoji čia buvo Gabrielė Aleksynaitė. Šioje klasėje jos rezultatas buvo 2 min. 23,16 sek. Antrąją vietą užėmė Jonė Aleksynaitė, atsilikusi 6,16 sek. Trečia liko Giedrė Jasiulionytė, pralošusi dar 8,24 sek.

Iki trečios vietos vos 0,09 sek. pritrūko Jovitai Danienei, kuri etape liko ketvirta.

Bendroje įskaitoje, šios klasės nugalėtoja tapo Gabrielė Aleksynaitė, surinkusi 36 taškus. Antrąją vietą užėmė Jonė Aleksynaitė su 28 taškais, o trečia liko Giedrė Jasiulionytė, pelniusi 19 taškų.

Moterų slalome dalyvėms talkinano profesionali lenktynininkė ir ralio šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė. Agnė šiose varžybose buvo visų dalyvių šturmanė. Pakeitus važiavimo kryptį toje pačioje trasoje šturmanė moterims padėjo trasoje nepasiklysti trasoje.

Varžybų rganizatoriai nuoširdžiai sveikina visas Moterų slalomo dalyves ir nori palinkėti visoms ne tik įsimintinų startų, bet ir saugių kilometrų kasdieniniame kelyje.

Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas
Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas

Padėka renginio rėmėjams ir partneriams

„Moterų slalomo 2016” organizatorė Jolanta Iselionienė nuoširdžiai dėkoja visiems renginio rėmėjams ir partneriams.

„Nuoširdžiai dėkojame visiems varžybų rėmėjams už jų norą prisidėti prie šio renginio rėmimo ir prizų gausą. Jų indėlis kiekvienas varžybas padaro gražesnes ir geresnes. Dėkojame partneriams, padėjusiems surengti šias varžybas, taip pat informaciniams partneriams, kurie nuolatos dalinasi informaciją apie varžybas bei jų dalyves“, – rėmėjams ir partneriams dėkojo Jolanta.

Varžybų pabaigoje merginoms išdalintos pagrindinio varžybų rėmėjo „Liqui Moly“ įsteigtos taurės.

Moterų slalomo pagrindiniai rėmėjai: „LIQUI MOLLY„ ir „JMA Centras“. Rėmėjai: „RSe Auto Racing„, „LT Rally Academy“, „SSauto“ ,„PROŠvara“ ,„Alma littera“ , „Kartlandas Vilnius“ „APOLLO BOULINGAS“, „Kosmetologė Toma“ „Rasos perliukai“, „Cubee“, „e-servis“ , Vilniaus Sportinio Vairavimo Centras, „N-40 vyrų autoklubas“ „autoplius.lt“, „Red Bull Lietuva“. Moterų slalomo informaciniai rėmėjai: „gazas.lt“ „autoledi.lt“ „fotovaldas.com“, „98.lt” „rally-video.eu“ Radijo stotis „Gold FM“. Renginio organizatoriai dėkoja ir lenktynininkei bei ralio šturmanei Agnei Vičkačkaitei-Lauciuvienei, kad varžybų dalyvėms neleido pasiklysti trasoje.

Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas
Jolantos Iselionienės / „Subaru“ klubo nuotr./Moterų slalomo finalinis etapas

„Moterų slalomas“ organizatoriaus žvilgsnis: Startas – visada jaudinantis

„Moterų automobilių slalomo etapai tapo itin laukiami ir mėgstami. Kodėl – klausimų beveik nekyla. Norėjau išskirtinių renginių tik moterims, naujų ir sportiškų. Manau, mums pavyko“, – pasakojo renginio organizatorė „Subaru Klubo“ prezidentė

Ji taip pat pridūrė, kad nors tai yra varžybos, tačiau tai nėra žūtbūtinė kova dėl sekundės dalių. Todėl „Moterų slalomo“ organizuojamų renginių misija – populiarinti ir plėtoti automobilių sportą Vilniuje bei skatinti vairavimo įgūdžių tobulinimą ir saugų vairavimą.

Pasak Jolantos, vairuojančios moterys tikrai labai azartiškos ir joms automobilių sportas yra nauji potyriai, visai kitokios emocijos.

„Labai džiaugiuosi galėdama prisidėti prie mėgėjiško automobilių sporto populiarinimo, nes tokių išskirtinių renginių, skirtų moterims, nėra daug. Nors suorganizuoti tokį etapą kainuoja ir daug laiko, ir pastangų, ir kantrybės, merginų azartas ir džiugesys, padėkos po renginio atperka viską“, – dalinasi išgyvenimais Jolanta.

Moterų automobilių slalomo varžybomis viskas nesibaigs, nes pasak Jolantos jau artėja išskirtinis renginys – Moterų kartingo ištvermės varžybos, kurios įvyks spalio 9 dieną. Tai bus sporto renginys, kurio išskirtinis bruožas: prie vairo – tik moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius