-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaras 2012 – ketvirtoji diena

Sunkoka diena. 326 km greičio ruožas, kurio didžioji dalis turėjo eiti išdžiūvusių upių vagomis. Tačiau per pastarąsias kelias dienas palijo... ir upės atgijo.
Jeanas Azevedo ir Emersonas Cavassinas
Jeanas Azevedo ir Emersonas Cavassinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Motociklininkai

Marcas Coma vėl besivejančio vaidmenyje. Vakar belėkdamas „prisidirbo“. Nebūdinga klaida ispanui, kuris paprastai su navigacija susitvarko puikiai. Deja, paklydęs prarado dešimt minučių ir šiandien turėjo vytis Cyrilą Depres.

Tuo tarpu prancūzas, turėdamas tokią laiko persvarą sąmoningai nelėkė. „Stengiausi tiesiog nepadaryti klaidų“, – po finišo sakė C.Depres. Taip ir buvo – prancūzas dvi minutes pralaimėjo Comai, tačiau lengvai išlaikė pirmą vietą. Be to, prancūzas rytoj startuos antras ir turės priekyje vėžes, o tai itin svarbu. Mat rytoj sportininkai pasieks „Fiambala“ dykumą, kurios prisibijo daugelis.

Tuo tarpu visi kiti – važiuoja lyg kitoj lygoj. Artimiausias priešininkas šiandien nuo Comos atsiliko daugiau nei aštuonias minutes. Tai olandas Fransas Verhoevenas.

Bendroje įskaitoje artimiausias konkurentas (Helder Rodriges) nuo šios poros atsilieka jau beveik pusvalandžiu.

Šįryt teisėjai nubaudė 20 lenktynininkų 40-ies minučių bauda. Vakar nubaustieji nepasiekė dviejų kontrolės taškų.

Pagal taisykles priartėjus prie kontrolės taško iki 800 metrų jis „atsidaro“ – atsiranda koordinatės, iki kurių reikia priartėti per 200 metrų. Tik po to galima važiuoti toliau, ieškoti kito taško. Deja, 20 dalyvių to padaryti nesugebėjo. Tarp jų pasitaikė ir nemažai lyderių – Duclos, Ullevaseter, Faria...

Lietuvis

Gintautas Igaris šiek tiek nukrito bendroje įskaitoje. Šiandien jis finišavo 125 vietoje ir dabar bendroje įskaitoje yra 108-as.

Mindaugas Slapšys pasakojo, kad matė šiandien jį važiuojantį likus trečdaliui GR ir Gintautas atrodė puikiai.  Slapšys tikėjosi, kad Gintautas gerokai pagerins savo pozicijas, tačiau, matyt, kažkas nutiko prieš finišą.

Keturračiai

Šioje įskaitoje vis dar lengviausia nugalėti – kol kas važiuoja vos 15 sportininkų (pernai finišavo tik 14).

Tačiau čia valdo argentiniečiai. Broliai Petronelli kol kas antroje – trečioje vietose. Kiek netikėtai juos šiemet lenkia Tomas Maffei.

Visi kiti dalyviai turbūt važiuoja atbuline pavara – ketvirtoje vietoje esantis argentinietis Lucas Bonetto nuo lyderių atsilieka jau daugiau nei valandą.

Automobiliai

Šiandien ne „Hummer“ diena. Ir Robby Gordonas ir Nasseras Al Attyiah turėjo problemų.

Pirmiausia užstrigo Gordonas. Pervažiavus vieną brastą automobilis buvo užpiltas vandeniu taip, kad ėmė streikuoti elektronika ir amerikietis turėjo mažinti tempą. Be to, dar ir padanga buvo prakirsta. Nors „Hummer“ automobiliuose galima naudoti savaiminio pripūtimo sistemą, padanga buvo pažeista pernelyg smarkiai.

Tuo tarpu katarietis strigo GR pabaigoje. Viename posūkių jis forsavo brastą ir išslydo iš kelio į purvą. Automobilis užklimpo ir Nasseras purve praleido keliolika minučių.

Tuo tarpu šiandien nustebino „Toyota“. Ginielis de Villiersas ir Orlando Terranova užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas. Niekas prieš šias lenktynes negalėjo tikėtis iš naujos komandos ir toli gražu ne pačios galingiausios technikos tokio puikaus pasirodymo.

Gaila, kad antrajame GR Terranova lūžus diferencialui prarado daugiau kaip valandą laiko – jis dėl aukštų vietų kovoti nebegali. Bent jau kol kas.

Na, o laimėjo Stephane‘as Peterhanselis (MINI). Jis nuo pat GR pradžios lėkė, nes žinojo, kad Al Attyiah jį vysis. Taip ir buvo – du trečdalius distancijos katarietis pirmavo.

„Iš pradžių lėkėm ir rizikavom, bet po to atleidom – nutariau patausoti techniką ir, matyt, neapsirikau“, – po finišo sakė Peterhanselis.

Deja, vakar buvęs bendros įskaitos lyderiu mūsų kaimynas iš Lenkijos Krzystofas Holovczysas GR pradžioje paklydo ir finišavo tik penktas.

Šiandien vėl sublizgėjo kinai. Kinijos „Great Wall“ komandai atstovaujantis Carlosas Souza finišavo šeštas.

Sunkvežimiai

Ko gero, šioje įskaitoje pamažu viskas stoja į vietas – netikėtumai baigėsi ir pagaliau laimėjo Gerard‘as De Rooy („Iveco“).

Labai gaila, kad buvęs šios įskaitos lyderis Arturas Ardavičius (KAMAZ) šiandien tik devintas ir nukrito bendroje įskaitoje į penktą vietą.

Greičiausias iš KAMAZ lenktynininkų šiandien – jaunesnysis Mardeevas – septintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius