Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro kariai: 5 svarbūs Laisvydo Kanciaus gyvenimo faktai ir mintis apie „paskutinį“ Dakarą

Keturratininkas Laisvydas Kancius, Dakaro ralyje debiutavęs 2021 m. sausį, iš karto pelnė sirgalių simpatijas. Dėl nuoširdumo ir geležinės valios.

Savo debiutiniame Dakaro ralyje Laisvydas Kancius užėmė rekordiškai aukštą 7-ąją vietą.

Prieš antrąjį savo Dakarą Laisvydas lankėsi 15min studijoje ir dalyvavo laidoje „15min su Dakaru“. Kviečiame pasižiūrėti laidą.

O dabar trumpai apibendrinkime, kokie yra svarbiausi Laisvydo Kanciaus gyvenimo faktai, kuriuos turėtų žinoti jo gerbėjai.

1. Laisvydas yra statybų įmonės „Laiska“ vadovas. Tačiau dirba ne tik kabinetinį darbą. Pats Laisvydas yra daug prakaito išliejęs statybose, kol sukūrė savo įmonę ir „pastatė ją ant bėgių“. Štai kodėl Gazeedas laidoje klausė apie Norvegiją – Laisvydas yra statęs namus ir užsienio šalyse.

2. Laisvydas nėra tikras, ar važiuos į kitą Dakarą 2023 m. Nes jaudinasi šeima, o šeima – brangiausias turtas.

Tačiau 2022 m. Dakare stengsis bent truputėlį pagerinti savo ankstesnį pasiekimą. Tai reiškia, kad L.Kancius Dakarui, kaip ir kiekvienam raliui, susidarys strateginį planą (kaip ir kur paskirstyti jėgas) ir stengsis jo laikytis.

3. Pernykštį keturratį, kurio variklis išleido kvapą 2021 m. Maroko ralyje, Laisvydas pakeitė visiškai nauju „Yamaha Scorpion YFM 700“, varomu galiniu tiltu. Keturratį Dakarui paruošė Čekijos technikai.

4. Iš kur ta stulbinama Laisvydo fizinė jėga? Ankstyvoje jaunystėje Laisvydas Kancius kultivavo sunkiąją atletiką, yra lankęs treniruotes pas Bronislavą Vyšniauską.

5. Vis dėlto fizinio nuovargio neišvengia ir geriausi atletai. „Dakaro ralyje pirmas 4-5 dienas lenktyniauji su konkurentais, o vėliau jau tenka konkuruoti ir stengtis įveikti ne tik konkurentus, bet ir save patį“, – prisipažino Laisvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius