Paskelbė lietuvių startinius numerius Dakare, bet žinomos ne visų šturmanų pavardės

Nors Dakaro organizatoriai A.S.O. didįjį renginį, kuriame pristatys Dakaro maršrutą, rengia tik 28 d., tradiciškai startinius numerius paskelbė vos automobiliams pajudėjus į Marselio uostą. Be istorinių automobilių Dakare startuos 425 automobiliai, sunkvežimiai, keturračiai, motociklai, motobagiai.
Dakaro startiniai numeriai
Dakaro startiniai numeriai / Dakar.com koliažas

Motociklų klasėje, kaip jau buvo skelbta anksčiau, Arūnas Gelažninkas gavo 36-ąjį numerį raudoname fone (vienišių klasė „Original by Motul“).

Laisvydas Kancius savo keturratį papuoš 179-uoju numeriu.

Istorinių automobilių klasėje – Valdo Valiukevičiaus ir Pauliaus Kavaliausko „Toyota“ pažymėta 830-uoju startiniu numeriu.

Ir nors paskelbti automobilių bei motobagių klasės startiniai numeriai su pilotų ir šturmanų pavardėmis, oficialiai savo naujo šturmano nėra pristatęs Antanas Juknevičius. Darius Vaičiulis apie savo planus atvykti į Dakarą iš Antarktidos kalba čia, tačiau tikrai nebus šturmanu.

Rokas Baciuška taip pat oficialiai dar nėra patvirtinęs dalyvavimo Dakare, o Benediktas Vanagas, panašu, automobilį skraidins lėktuvu. Sprendžiant pagal B.Vanago lakoniškus komentarus, automobilis dar ruošiamas, o šturmanas taip pat oficialiai neskelbiamas.

Automobilių klasėje iš lietuvių aukščiausiai pozicionuojami Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro – numeris 219. Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza – 232. Antanas Juknevičius – 241. Gintas Petrus su Šarūnu Palioku – 252.

Lengvųjų motobagių klasėje gana aukšto įvertinimo – 414 numerio – sulaukė Rokas Baciuška su Oriol Mena. Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas – 467.

Sunkvežimių kategorijoje Vaidotas Paškevičius, Tomas Gužauskas ir Slavomir Volkov gavo 529 startinį numerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius