-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas puikus Jono Gelžinio savaitgalis

„Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse „Donington Park National“ trasoje „Juta Racing“ komandos atstovas Jonas Gelžinis abu kartus lipo ant prizininkų podiumo ir buvo pripažintas „Savaitgalio lenktynininku“.
„Carrera GB Cup“ finalas
„Carrera GB Cup“ finalas / „Juta Racing“ nuotr.

Rekordinis tempas lenktynėse

Abiejuose važiavimuose iš pirmos vietos startavo Michaelas Meadowsas. Jonas Gelžinis užsitikrino antrą ir trečią vietas (nuo „pole-position“ laimėtojo atsiliko atitinkamai 0,044 ir 0,125 sek.). Po kvalifikacinių važiavimų mūsiškio automobilyje buvo pakeista sankaba ir tai turėjo įtakos pirmajam startui, kurio metu Jonas Gelžinis iš antros vietos „nusirito“ į penktą. Tačiau lenktynių metu J. Gelžinis demonstravo kvalifikacijos tempą ir įveikė greičiausią ratą. Lenktynėms artėjant į pabaigą susiformavo lyderių ketvertukas: nuo nugalėtoju tapusio M. Meadowso Benas Barkeris atsiliko 0,249 sek., Jonas  Gelžinis – 0,766 sek. ir Samas Tordoffas – 1,034 sek.

J. Gelžinis, iškovojęs dvi antrąsias ir dvi trečiąsias vietas, užima antrą vietą – 70 taškų

Antrojo važiavimo metu J. Gelžiniui puikiai pavyko startas, kurio metu  aplenkė S. Tordoffą ir pakilo į antrą vietą. Lenktynėse mūsiškis vėl įveikė greičiausią ratą (už tai suteikiamas papildomas taškas) ir atsiplėšęs nuo  artimiausių persekiotojų ėmė vytis M. Meadowsą. Deja, viename iš posūkių Jonas Gelžinis stabdymo metu paslydo (spėjama, užvažiavus ant išsiliejusio aušinimo skysčio) ir prarado apie dvi sekundes. Trečią pergalę šį sezoną iškovojo M. Meadowsas, o J. Gelžinis finišavo antras, nuo nugalėtojo atsilikęs 1,918 sek. Trečią ir ketvirtą vietas užėmė tarpusavyje inirtingai kovoję Danielis Lloydas ir Samas Tordoffas, atsilikę atitinkamai 6,131 ir 6,471 sek.

Po keturių „Porsche Carrera Cup GB“ etapų lyderio pozicijoje žengia M. Meadowsas – 81 taškas. J. Gelžinis, iškovojęs dvi antrąsias ir dvi trečiąsias vietas, užima antrą vietą – 70 taškų. Stabiliai ketvirtose vietose finišavęs S. Tordoffas kol kas yra trečias – 56 taškai.

„Renault Clio Cup“ lenktynėse – taškų zonoje

Abu kartus iš pirmos vietos startavo triskart šių pirmenybių nugalėtojas Paulas Rivettas, Ignas Gelžinis abu kartus startavo iš 15-os, o Tautvydas Barštys jaunesnysis – iš 22-os vietos. Šį kartą pavyko išvengti masinių avarijų: pirmą važiavimą laimėjo P. Rivettas, antras finišavo Adamas Bonhamas, trečias – Antas Whorton-Ealesas. I. Gelžinis dviem pozicijom pagerino padėtį ir finišavo 13-as, T. Barštys jaun. – 18-as.

Antrojo važiavimo startas nepavyko Ignui Gelžiniui, kuris nukrito į 22-ą vietą, tačiau lenktynių metu pavyko pakilti iki 15-os vietos. T. Barštys jaun. finišavo 20-as ir iškovojo tašką. Šis važiavimas lyderiams susiklostė gana įtemptai: nugalėjo Jackas Goffas, A. Bonhamas atsiliko 0,215 sek., P. Rivettas – 0,437 sek., Jamesas Colburnas – 0,855 sek.

Po keturių etapų pirmąsias vietas užima J. Goffas (112 taškų), A. Bonhamas (105 taškai) ir P. Rivettas (89 taškai). I. Gelžinis (28 taškai) yra 14-as, T. Barštys jaun. (7 taškai) - 25-as.

Kitos „Porsche Carrera Cup GB“ ir „AirAsia Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks balandžio 28-29 d. „Thruxton“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius