Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl Dakaro lenktynių Paragvajuje sausio 2-oji paskelbta nedarbo diena

Ankstyvą trečiadienio rytą „Agrorodeo“ komanda, kol kas į Dakaro ralio startą keliaujanti be Vaidoto Žalos, pajudėjo Paragvajaus link. Komandai teko įveikti maždaug tūkstantį kilometrų, kol galiausiai ekipa pasiekė tikslą – Asunsjono miestą.
Kelionės į Asunsjoną akimirka
Kelionės į Asunsjoną akimirka / Andriaus Lauciaus nuotr.

Visą dieną kelyje praleidusi komanda Paragvajų pasiekė jau po saulėlydžio. Paaiškėjo, kad organizatoriai išpildė savo pažadus dėl palengvinto šalių sienos kirtimo, todėl lietuviams, kaip ir kitoms komandoms, gaišti daug laiko įvažiuojant į Paragvajų nereikėjo.

Nors „Agrorodeo“ komandai įvažiavus į Paragvajų buvo likę vos pora valandų iki vidurnakčio, tačiau gatvėse susirinkę gyventojai į namus neskubėjo.

Vytauto Dranginio (www.dranginis.photo) nuotr./Kelionės į Asunsjoną akimirka
Vytauto Dranginio (www.dranginis.photo) nuotr./Kelionės į Asunsjoną akimirka

Šalis tapo 29-ąja pasaulio valstybe Dakaro žemėlapyje per visą šio maratono istoriją ir 5-ąja šalimi Pietų Amerikoje, kuriai suteikta teisė priimti legendinių lenktynių dalyvius.

Šalyje, kurioje gyvena beveik 7 milijonai gyventojų, maratono startas taps tikra švente. Renginys šaliai toks svarbus, jog Paragvajaus vadovybė priėmė sprendimą sausio 2-ą dieną, kuomet bus duotas startas Dakaro lenktynėms, paskelbti ne darbo diena.

Andriaus Lauciaus nuotr./Kelionės į Asunsjoną akimirka
Andriaus Lauciaus nuotr./Kelionės į Asunsjoną akimirka

Kad Dakaras eiliniams paragvajiečiams tapo puikia galimybe užsidirbti byloja ir tai, kad kone ant kiekvieno kampo svečiams iš kitų šalių siūloma išsikeisti valiutą. Žinoma, palankesniu kursu keitėjui.

Asunsjono mieste net sutemus vykdomi gatvių remonto darbai, o gatvės prekybininkai išalkusius komandų narius pasiruošę aptarnauti ir naktį.

Kol „Agrorodeo“ komandos mechanikai tvarkė formalumus, atgabenę techniką organizatoriams Asunsjono mieste, prie likusių kolegų kaip mat prisistatė vietos gyventojas, kuris pasiūlė nakvynę ar palydėjimo iki viešbučio paslaugą.

Visi iki vieno – nuo smulkaus iki stambaus verslininko tikisi uždirbti iš Dakaro.

Vytauto Dranginio (www.dranginis.photo) nuotr./Kelionės į Asunsjoną akimirka
Vytauto Dranginio (www.dranginis.photo) nuotr./Kelionės į Asunsjoną akimirka

„Agrorodeo“ komanda jau ketvirtadienį sulauks ir piloto Vaidoto Žalos, kuris nusprendė dar keletą dienų prieš startą pailsėti Lietuvoje ir skristi ne į Buenos Aires, bet tiesiai į Asunsjono miestą.

Beje, trečiadienio vėlų vakarą Paragvajaus sostinėje tvyrojo 29 laipsnių temperatūra ir drėgnas oras, tad ketvirtadienį komandos veikiausiai susidurs su maždaug 40 laipsnių karščiu.

15min kviečia pavartyti nuotraukų galeriją ir išvysti įsimintiniausias kelionės iš Buenos Airių į Asunsjoną akimirkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius