Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl dopingo įkliuvo Lietuvos motociklų sporto čempionas: „Per kvailą galvą“

Motociklų lenktynėse svarbu ne tik tai, ką pili į metalinio žirgo baką, bet ir į raitelio pilvą. Tuo skaudžiai įsitikino praėjusių metų Lietuvos motociklų sporto čempionas Jaroslavas Maleiko, dėl teigiamo dopingo testo savo metalinį žirgą turėsiantis atremti į sieną dvejiems metams.
Jaroslavas Maleiko
Jaroslavas Maleiko / LMSF nuotr.

Plento žiedo lenktynėse padangas svilinantis J.Maleiko pernai dominavo B1200 klasės pirmenybėse – artimiausią konkurentą lenkė daugiau nei dvigubai (146,5 taško prieš 72 surinkusį Mantą Marcinkevičių).

Šiemet J.Maleiko pasibalnojo metalinį žirgą jau pačioje galingiausioje „Superbike“ klasėje. Vienose iš lenktynių jis užėmė 2 vietą, praleidęs į priekį tik Lietuvos žiedinių motociklų legendą Šarūną Pladą, tačiau greitą sportininką sustabdė dopingo testas.

Motociklininko mėginyje rasta draudžiamų medžiagų – oksilofrino (metilsinefrino) ir 5-metilheksan-2-amino (1,4-dimetilpentilamino). Jos priskiriamos stimuliatorių klasei ir draudžiamos varžybų metu. Tiesa, oksilofrinas nėra pats stipriausias draudžiamas preparatas, gana plačiai paplitęs ir dažnai vartojamas metant svorį.

„Sportininkas suklydo ir pripažino klaidą. Kaip sakoma – per kvailą galvą. Sportuodamas klube jis patikėjo patarimu gerti papildų kokteilį, nepatikrinęs jo sudėties. Skaudi pamoka“, – 15min aiškino Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) prezidentė Giedrė Janušauskė.

Su pačiu J.Maleiko 15min trečiadienį susisiekti nepavyko. Motociklininko telefonas buvo išjungtas.

Lietuvos antidopingo agentūra už draudžiamų medžiagų vartojimą varžybų metu motociklininkui skyrė 2 metų diskvalifikaciją. Sugrįžti į lenktynes jis galės ne anksčiau nei 2023 metų rugsėjo 23 dieną.

LMSF nuotr./Jaroslavas Maleiko
LMSF nuotr./Jaroslavas Maleiko

Griežčiau tikrinti ne tik metalinius žirgus, bet ir jų raitelius LMSF pradėjo šiemet. „Ėmėmės darbų ne tik žodžiais, bet ir realiais veiksmais. Švietėme motociklininkus apie antidopingo taisykles, vedėme seminarus. Gaila tik, kad iš pradžių nesulaukėme didelio pačių motociklininkų susidomėjimo“, – teigė LMSF prezidentė G.Janušauskė.

„Prieš varžybas pradėjome tikrinti ir motociklininkų blaivumą. Iš viso atlikome 10 antidopingo testų. Laimei, tik vienas iš jų buvo teigiamas. Žinoma, skaudu dėl dėmės, bet pačiam sportininkui ir kitiems tai tapo gera pamoka. Dabar susidėjimo antidopingo taisyklėmis sulaukiame kur kas daugiau“, – pridūrė Lietuvos motociklininkų federacijos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius