Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treniruotėje šokdamas nuo tramplino Giedrius Notkus patyrė avariją, dėl jos gali tapti tik Druskininkų ralio žiūrovu

Lietuvos automobilių ralio čempionate lyderiaujantis Giedrius Notkus šį sezoną prisimins dar ilgai. Prieš praėjusį ralio etapą Elektrėnuose sportininkas susidūrė su nesibaigiančiomis techninėmis problemomis, tačiau šįkart reikalai yra kur kas rimtesni. Per treniruotę prieš Druskininkų ralį Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano duetas patyrė rimtą avariją.
Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“
Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“ / Komandos nuotr.

Jau ketvirtadienį ralio dalyviai planuoja pasiekti Druskininkus, kur spalio 5-6 dienomis įvyks paskutinis Lietuvos ralio čempionato etapas „Rally Classic“. Tačiau Giedriaus Notkaus garaže tvyro kiek kitokios nuotaikos.

Sportininkas neslepia, kad treniruotėse patirta avarija praktiškai nubraukė jo šansus šiemet laimėti čempiono vardą. Nors lenktynininko nuotaika šiuo metu tikrai ne pati geriausia, tačiau GAZAS.LT skaitytojams panevėžietis sutiko papasakoti apie tai, kas atsitiko jų „Mitsubishi Lancer EVO IX“.

„Šiam etapu ruošėmės labai stipriai ir į artėjantį savaitgalį dėjome daug vilčių. Testavome dvi dienas automobilį, kartu buvo ir Janis Vorobjovs, kuris mums padėjo. Treniruotės vyko idealiai, automobilį jau buvome praktiškai susireguliavę. Buvo likę tik porą greičio ruožų įveikti tamsoje. Tada prasidėjo pats įdomumas. Pradėjo lyti. Buvo labai sunku pamatyti, kur slidu, o kur ne. Tą patį greičio ruožą važiavome į priekį ir atgal. Ta vieta, kurioje sudužome, jau buvo važiuota N kartų. Šokome per trampliną, paslydome ir nuvažiavome nuo kelio į medžius. Ir nuvažiavome taip, kad mūsų dalyvavimas Druskininkų ralyje pakibo ant plauko“, – apmaudo neslėpė Giedrius Notkus.

Komandos nuotr./Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“
Komandos nuotr./Giedriaus Notkaus „Mitsubishi Lancer EVO IX“

Nors praeityje Giedriaus Notkaus mechanikai yra sukūrę stebuklų ir per kelias naktis prikėlę sudaužytą automobilį, tačiau šįkart pasėkmės liūdnesnės. Pažeistas ne tik kėbulas, bet ir esminiai ralio automobilio agregatai.

„Nuotaikos labai liūdnos. Jeigu nestartuosime ralyje, tai noriu atsiprašyti visų gerbėjų, kad taip nutiko. Visgi mokymosi procese visada turi būti sunkiau nei kare. Mes tuo principu ir vadovaujamės. Gal kažkas sakys, kad reikėjo važiuoti ramiau, atsargiau, bet mes visada siekiame maksimumo. Neįvertinome situacijos šįkart. Tai mūsų klaida. Svarbiausia esame sveiki. Abiem su šturmanu skauda užpakalius. Sunku sėdėti net standartiniame automobilyje. Tačiau žaizdas išsilaižysime ir jei ne trasoje, tai bent jau prie trasos su gerbėjais susitiksime ir galėsime aptarti įvykius“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Giedrius Notkus
Tomo Markelevičiaus nuotr./Giedrius Notkus

Po keturių etapų Giedrius Notkus 4WD įskaitoje klasifikuojamas pirmoje vietoje ir turi 129 taškus. Antras šiuo metu Vaidotas Žala su 123 taškais. Trečioje vietoje – Benediktas Vanagas, turintis 101,4 taško.

Tiesa, šie rezultatai dar keisis, kadangi po visų čempionato etapų vienas blogiausias kiekvieno dalyvio pasiekimas bus išbrauktas ir taškai skaičiuojami iš likusių geresnių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius