-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Drifto“ asmenybės: Simas Valinskas ir jo kelias iki šonaslydžio „Street“ lygos čempiono titulo

Turbūt mažai kas galėtų paneigti, kad driftas šiomis dienomis yra populiariausias ir daugiausiai žiūrovų pritraukiantis autosportas Lietuvoje. Į renginius suvažiuoja minios žiūrovų, norinčių pamatyti aršias dalyvių kovas trasoje.
Drifteris Simas Valinskas
Drifteris Simas Valinskas
Temos: 2 Driftas Autosportas

Tačiau savaime suprantama – kylant varžybų lygiui ir žiūrovų susidomėjimui, didėja ir dalyvių skaičius, konkurencija tarp jų.
Vien „street“ lygoje, susirenka apytiksliai 70-80 dalyvių kiekviename etape. Ir visi iš jų atkeliauja to paties – įrodyti savo pranašumą, nugalėti varžovus ir parsivežti namo taurę.

Vienas iš jų, Simas Valinskas iš „4SHIFT drift team“, kuris kiekviename etape stengiasi atiduoti visą save, bei parodyti žiūrovams gražiausius vaizdus trasoje.

Meilė driftui iš pirmo žvilgsnio

Kaip pasakoja Simas, automobilių kultūra jo šeimoje buvo gana tolima sritis, bet būdavo dienų, kai tėtis suteikdavo galimybę „prasilėkti“ miško keliukais. Metams bėgant prabudo didelis noras pažinti techniką iš arčiau, tad garažas tapo antrais S.Valinsko namais.

„Tada pamačiau driftą, dažniausiai grožėdavausi miesto švenčių metu. Išvydęs pilotų meistriškumą, iškart panorau išbandyti pats. Nenuostabu, kad po kelerių metų įsigijau savo pirmąjį bolidą, seną gerą „kregždę“. Nors praėjo jau 10 metų, būtent su šiuo automobiliu varžybose dalyvauju ir dabar. Smagu prisiminti, kad ta pati „kregždė“ su visa sportine įranga, buvo transporto priemonė, su kuria nuvažiavęs į Rygą, pasipiršau savo žmonai“, – nostalgiškas akimirkas prisiminė S.Valinskas.

Pirmosios piloto „saulutės“ ant asfalto išpieštos puikiai žinomoje Panerių aikštelėje. O, atsiradus „N40“ trasai, atsirado galimybė saugiai tęsti treniruotes ir tobulėti toliau.

„Puikiai atsimenu, kad šonaslydis su standartiniu automobiliu atrodė ganėtinai chaotiškas,“, – pasakojo pašnekovas.

Prisijungė prie „4SHIFT“ komandos

Neoficialiai S.Valinskas „4SHIFT“ komandai priklauso nuo pat jos gimimo, bet ne iš karto pats sėdo prie vairo.

„Buvau palaikymo komandoje ir niekada nejaučiau potraukio dalyvauti čempionatuose, o pasikrauti emocijų sočiai užtekdavo treniruočių metu“, – prisimena sportininkas.

Tačiau noras tobulinti automobilį augo. Pradėjus modifikuoti automobilį, gerinti jo patvarumą, pasikeitė ir jo išvaizda. S.Valinskui kilo mintis išbandyti savo jėgas varžybose. „4SHIFT“ komanda ėmė svarstyti Simo dalyvavimą varžybose, atstovaujant komandai.

Kelias į pergalę

2021 metų sezone S.Valinskas startavo kaip visavertis „4SHIFT“ komandos vairuotojas. Tai jam buvo pirmasis, pilnas netikėtumų, varžybų sezonas.

„Sezoną lydėjo skirtingi rezultatai – nuo nesėkmingų kvalifikacijų, iki kovų Top 8 . Tačiau visą sezoną atsipalaiduoti ir pajusti pasitikėjimo neleido technika. Automobilį pavyko susitvarkyti tik sezono antroje pusėje.

Pasibaigus 2021 metų sezonui supratau, kad kitais metais konkurencija bus dar nuožmesnė, o siekiant podiumo, reikės patobulinti ne tik automobilį, bet ir savo įgūdžius“, – pamąstymais dalinosi sportininkas.

2022-ųjų drifto sezonas

Prasidėjus 2022 metų sezonui, jau nuo pirmojo etapo komanda stengėsi atiduoti visas savo jėgas, tačiau prizinių vietų iškovoti nepavyko. Alytaus etape apmaudžiai pralaimėta „Top32“ kova, tad į „street“ lygos trečiąjį etapą komanda važiavo kautis.

„Driftiškėse reikėjo reabilituotis. Norint laimėti kovą, visų pirma ją reikia laimėti savo galvoje, o pradžia visai nebuvo panaši į pergalingą kelią. Kvalifikacijos metu išleidau ratą už trasos ribų abiejuose važiavimuose – atsidūrėme rikiuotės gale. Simas nebūna labai motyvuotas po vidutiniškų kvalifikacinių važiavimų, todėl tiek mano, kaip spoterio, tiek komandos užduotis paruošti Simą kautis. Tai pavyko!, – pasakojo komandos narys Robertas Šalkauskas.

Bendros „4SHIFT“ pastangos atsipirko su kaupu: Simas Valinskas tapo „Betsafedriftcamp“ street lygos nugalėtoju.

„Tai pirmasis trofėjus man, komandai ir visiems „4SHIFT“ fanams! Dėl to esu be galo patenkintas“, – įspūdžiais dalinosi lenktynininkas.

Ne ką prasčiau „4SHIFT“ komandai sekėsi ir paskutiniame drifto sezono etape kuris vyko Molėtuose. Būtent čia išaiškėjo kiekvienos lygos „drifto karalius“.

„Žinojome, kad Top3 yra karštas ir norint bendroje įskaitoje būti pirmiems, reikia Molėtuose važiuoti iki finalo ir tikėtis kad ten nesusitiksim su Savicku“, – pasakojo komandos narys R.Šalkauskas.

Kvalifikacija buvo sėkminga. Bet net ir po laimėtos Top 32 kovos, komanda nebuvo patenkinta lenktynininko važiavimais.

„Simas gavo velnių nuo manęs, nes važiavo per daug atsipalaidavęs. Pats peržiūrėjęs video medžiagą, padarė išvadas, ir toliau lėkė kaip
robotas!“ – pridūrė R. Šalkauskas. Kaip teigia pats S. Valinskas, lūžis įvyko po Top 16 važiavimų:

„Jiems pasibaigus, net rankos drebėjo, tačiau būtent tada pajaučiau stabilumą ir pasitikėjimą savo jėgomis. Tai atvedė į finalą,“ – pasakojo sportininkas.

Finalas buvo įtemptas, priešininkai važiavo arti vienas kito, bet teisėjai pripažino S.Valinsko pranašumą. „4SHIFT“ komandai bendromis jėgomis pavyko pasiekti metinės įskaitos „street“ lygos pirmąją vietą.

„Po pergalės leidau sau atsikvėpti, supratau kiek daug reiškia komandos bendras darbas ir palaikymas. Esu labai dėkingas tiek savo žmonai, tiek visam „4SHIFT“ kolektyvui už emocijas ir nuostabų sezoną! Svarbiausia nepamiršti, kad tai yra hobis, kuriuo reikia mėgautis, pasikrauti teigiamų emocijų, kurti gerą atmosferą „pitų“ zonoje ir kurti gražiausią reginį žiūrovams. Būtent tai su komanda stengsimės daryti ir toliau!“ – apibendrino Simas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius