-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du greičio ruožo momentai, lėmę, kad Benediktas Vanagas atsidūrė pas medikus ir baigė Dakarą

Benediktas Vanagas, šių metų Dakare važiavęs su šturmanu iš Estijos Kuldaru Sikku, lenktynėse nebevažiuoja. Nesėkmingai nusileidęs nuo kopos, o paskui ir trenkęsis į didelį akmenį lenktynininkas patyrė smegenų sukrėtimą. Kaip sako, „gyvensiu“, tačiau Dakarui šiemet tenka sakyti sudie.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ nuotr.

Ketvirtadienio rytą komanda socialiniuose tinkluose parodė filmuką su trečiadienio vaizdais ir ekipažo nuotykiais.

„Finalinės mums, ketvirtosios Dakaro dienos VIDEO santrauka. 11 minučių Jūsų akims“, – rašė „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komanda.

Tarp šių vaizdų – ir lemtingieji smūgiai, po kurių Benediktui tęsti lenktynių nebeleido medikai. Jis parskraidintas į bivaką, kur jį apžiūrėjo gydytojai.

Pamatykite, kas nulėmė, jog Dakare liko viena lietuviška komanda mažiau.

VIDEO: Du greičio ruožo momentai, lėmę, kad B.Vanagas atsidūrė pas medikus

Trečiadienio vakarą Benediktas Vanagas papasakojo, kaip susiklostė ketvirtoji Dakaro diena jiems su Kuldaru Sikku.

„Panašu, kad ketvirta Dakaro diena buvo ne pati geriausia diena komandai. Aš ką tik grįžęs iš medicininio centro, tai galiu pasakyti – viskas gerai, tikrai gyvensiu, nors šiek tiek pagadinau kaklo raiščius, sutrenkiau smegenis, bet dėl to žmonės gyvena“, – kalbėjo komandos išplatintame vaizdo įraše B.Vanagas.

VIDEO: B.Vanagas: tikrai gyvensiu, bet pagadinau kaklo raiščius, smegenis sutrenkiau

Jo teigimu, ketvirtojo greičio ruožo pradžia ėjosi sėkmingai. Jame buvo daug kopų, tempas buvęs geras. Tačiau nuo vienos kopos nusileidimas buvo itin nesėkmingas – mašina priekiu stipriai trenkėsi į žemę.

„Jau tada akyse kažkaip pradėjo dvejintis. Pavažiavus dar 15–20 km pasigavome akmenį didelį, irgi buvo milžiniškas smūgis. Tada sustojome, supratome, kad automobilis tik galu varomas.

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: ką toliau darys trys nelaimėliai – Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala ir Gintas Petrus

Iki neutralizacijos buvo likę gal 30–40 km, taigi privažiavę ten turėjome palaukti. Galvojome važiuoti toliau, bet pradėjo mane pykinti, akyse dvejinosi. Supratau, kad tikrai nesugebėsiu važiuoti. Teisėjai iškvietė medikus.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./B.Vanago automobilio dugno apsauga
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./B.Vanago automobilio dugno apsauga

Medikai pastatė lašinę, iškvietė sraigtasparnį ir išskraidino į medicininį centrą padaryti detalesnių tyrimų. Aš ką tik po jų, tai gyvensiu, bet su galva nelabai gerai“, – su nelabai linksma šypsena pasakojo lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius