-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dūmų mašiną“ iš Kauno šonaslydžio čempionate Didžiojoje Britanijoje sustabdė tik 700 AG „neatlaikęs“ pusašis

Kauno šonaslydžio ekipos „Ride it Out“ pilotas Aurimas Vaškelis balandžio pradžioje startavo Didžiosios Britanijos šonaslydžio čempionate (British drift Championship). „Dūmų mašina“ pramintas kaunietis sėkmingai kvalifikavosi ir pateko į TOP24 atkrintamąsias varžybas – čia jį sustabdė techninis gedimas.
Aurimo Vaškelio BMW šonaslydžio varžybose
Aurimo Vaškelio BMW šonaslydžio varžybose / Emilijos Paliulytės nuotr.
Temos: 2 BMW Driftas

Klasikiniu BMW britus A.Vaškelis džiugina antrą sezoną. Apie 700 AG išvystanti V8 jėgainė patobulinta turbokompresoriumi, kuris leidžia sportininkui padangas paversti į dūmų debesis.

Pernai savo jėgas išbandyti nusprendęs kaunietis netruko tapti žiūrovų ir organizatorių favoritu – itin agresyvus vairavimo stilius sujungtas su tėviškės varžybose surinkta patirtimi leido lietuviui demonstruoti pavydėtinus rezultatus, kuriuos aptemdydavo tik techninės bėdos.

Šią žiemą skyręs automobilio atnaujinimui ir technologinių sprendimų paieškai, A.Vaškelis tikėjosi, jog pagaliau pavyks užtikrintai pasiekti varžybų finalą. Visgi, nusisukus sėkmei teko susitaikyti su šio techninio sporto ypatybėmis.

Emilijos Paliulytės nuotr./Aurimo Vaškelio BMW šonaslydžio varžybose
Emilijos Paliulytės nuotr./Aurimo Vaškelio BMW šonaslydžio varžybose

Sportininkas nenuleidžia nosies: pakalbintas vakare po varžybų jis teigė, jog jau rado techninę problemą ir netgi spėjo kreiptis į meistrus Lietuvoje bei užsakyti reikiamas dalis. Kaip jis pats įvardino, dažniausia jį ištinkanti bėda yra pusašių gedimai – būtent toks nutiko ir Velykų sekmadienį. Kaip sakė pats, šįkart detalės užsakytos iš „žvaigždžių metalo“ ir jei nelaikys toks, nebeatlaikys niekas.

Sportininkas taip pat svarstė ir galios sumažinimo galimybę – tai padėtų pakelti automobilio patikimumą, tačiau žvelgiant į per metus gerokai patobulėjusį britų automobilių parką, toks sprendimas gali baigtis pražūtingai. Gerokai didesniais biudžetais pasigirti galintys varžovai prie starto linijos stoja tokiais egzotiškais super-automobiliais kaip „Nissan GTR“, tad mažinti savo šansus juos pavyti būtų strategiškai trumparegiška.

Antrasis Didžiosios Britanijos drifto čempionato etapas įvyks „Teeside“ autodrome birželio 2-3 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius