-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11 /20:32

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas grįžta į Dakarą

Visą šeštadienį nuo ankstyvo ryto „Heston MRO team pitlane“ ir „Inbank team pitlane“ technikai su Darium Biesevičium priešaky iš peties darbavosi prie penktadienį gaisre nukentėjusio „Hilux Overdrive“. Edvinas ir Aisvydas pirmiausiai laukė mechanikų verdikto, ar įmanoma prikelti automobilį antram gyvenimui. Vakare paaiškėjo, kad jie važiuos toliau.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Papildyta.

VIDEO: Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas po gaisro grįžta į Dakarą

Šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad ekipažas važiuos toliau. Jie tapo pilnateisiais „Dakar Experience“ dalyviais, tad kovoti dėl vietos jau negalės, tačiau pabaigti sunkiausią pasaulyje ralį vis dar gali.

„Greičių dėžės vienas iš guolių pradėjo kaisti. Tokiu atveju per alsuoklį tepalas turėjo patekti vamzdeliu į bakelį, bet tas vamzdelis matyt buvo pažeistas ir alyva kapsėjo, kaupėsi ant duslintuvo ir užsidegė“, – gaisro priežastis įvardijo Edvinas Juškauskas.

Laukė Bieso verdikto

Specialistai nedaugžodžiavo ir nieko nenorėjo žadėti, vengė konkrečių komentarų. Tačiau pirminė automobilio apžiūra teikė vilties, kad jį galimai pavyks užvesti dar šeštadienio vakarą.

VIDEO: Po gaisro atgaivintas Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno automobilis, jie grįžta į Dakarą

„Turbūt niekam nekyla klausimų, kad mes labai norime startuoti“, – šypsojosi Aisvydas Paliukėnas.

VIDEO: „Heston MRO Team Pitlane“ bando prikelti gaisre nukentėjusį automobilį

„Hilux“ buvo išardytas, variklis perrinktas, išimtas net jėgos tunelis, apžiūrėtas kiekvienas agregatas. Reikėjo išplauti ir smėlį, kuriuo buvo gesinamas

Planuojama, kad iki 20 val. (Lietuvos laiku) darbai bus baigti ir Edvinas su Aisvydu vyks automobiliu į techninę komisiją. Jei automobilis atitiks techninius reikalavimus, jam galimai bus leista startuoti jau rytoj.

Deja, Edvinas su Aisvydu jau negalės varžytis pagrindinėje įskaitoje. Ekipažas gali grįžti tik į „nelaimėlių“ įskaitą („Dakar Experience“).

Jei šeštadienį nepavyktų sutvarkyti automobilio, Edvinas su Aisvydu dar turės laiko grįžti į Dakaro ralį. Svarbu startuoti iki maratoninės dienos (sausio 15 d.), kai pagalba iš šalies lenktynininkams draudžiama.

„Toyota Hilux“ sportinis visureigis užsiliepsnojo penktadienį lietuviams greičio ruože įveikus 243 kilometrus. Gaisras įvyko dėkingoje vietoje, nes pro šalį važiavo kiti ekipažai. Be jų pagalbos žala būtų buvusi gerokai didesnė – automobilio gesinimui panaudoti net 6 gesintuvai.

Iki lemtingo incidento E.Juškauskas su A.Paliukėnu tarp visų automobilių ekipažų užėmė 28-ąją vietą. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius