-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eneos 1000 km“ lenktynių repeticijoje – senbuvių pergalė

Kas greitesnis? Kartingo trasose laurus skinantys dvylikamečiai ar „Eneos 1000 km lenktynėse“ jau beveik dešimtmetį startuojantys sportininkai. „Siųskpigiau.lt-Žaibelis“ lenktynių komandos vadovas Edvinas Preckailo nutarė neburti iš kavos tirščių ir surengė tikrą kovą tikrais automobiliais Gaižiūnų aerodrome.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

1682 metrų ilgio distancijoje, beveik idealiai atkartojančioje Palangos trasos kontūrus, susigrūmė „Siųskpigiau.lt-Žaibelis“ komandos lenktynininkai Ignas Palaima, Ignas Brusokas, Mantas Gasiūnas, Paulius Urbonavičius ir „Columbia Racing by WTR“ kartingo komandos sportininkai Gustas Grinbergas bei Danielius Vavilovas.

„Honda Integra“ lenktyniaujantys vyresnieji ir „BirelArt“ kartingus valdantys jaunesnieji, šioms lenktynėms sėdo į originalios konstrukcijos dviviečius bagius – 90 AG Honda motorais apginkluotus, 530 kg sveriančius bolidus, 100 km/h pasiekiančius per 6 sekundes.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Jauniesiems kartingistams tai buvo pirmoji pažintis su sankaba ir pavarų dėže, tad lenktynių rezultatas buvo aiškus dar joms neprasidėjus. Visi „Siųskpigiau.lt-Žaibelis“  lenktynininkai buvo greitesni už jaunuosius sportininkus, tačiau „mažių“ tobulėjimas maloniai nustebino E.Preckailo.

VIDEO: Vaizdo įrašas iš renginio

„Stabilus greitėjimas. Kiekviename važiavime fiksavome vis geresnius laikus, jaunėliai labai įdėmiai klausėsi vyresniųjų patarimų ir juos pritaikė praktiškai. 1000 km lenktynių dalyviai taip pat nudžiugino. Visų jų vieno rato įveikimo laikai sutapo 1 dešimtosios sekundės dalies tikslumu. O tai reiškia, kad svarbiausioms metų lenktynėms esame pasiruošę idealiai“,- džiaugėsi komandos vadovas, garsėjantis tuo, kad bene vienintelis Lietuvoje žvalgosi naujų talentų ir suteikia jiems galimybę lenktyniauti nemokamai.

Suktukai trasoje, klaidos, azartas ir greitis – visa tai komandos pasidalintoje nuotraukų galerijoje ir vaizdo siužete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius