Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„ENEOS 1006 km“ lenktynių atidarymas – reta galimybė iš arti pamatyti sportininkus ir techniką

Specialiai lenktynėms į Palangą atvykę ar čia tiesiog šiaip atostogaujantys poilsiautojai nepraleido progos ketvirtadienio rytą iš arti pamatyti sportinius „ENEOS 1006 km” lenktynių dalyvių automobilius, užkalbinti sportininkus ar pasidaryti keletą asmenukių. Varžybų atidarymo ceremonija į Vytauto gatvę sutraukė minias žmonių, kurie čia būriavosi dar prieš pasirodant dalyviams.

Vytauto gatvėje savo sportinius automobilius išrikiavo visi 42 ekipažai. Kone daugiausia dėmesio susižėrė išskirtiniausi automobiliai – Ramūno Čapkausko, Deivido Jociaus ir Andriaus Jasionausko pilotuojamas bolidas „Aquila CR1”, olandų Cor Euser, Jim Briody bei Stasio Brundzos „Marcos Mantis Cup Car Model“. Be dėmesio neliko ir agresyviai atrodantys BMW, kurių šiemet lenktynėse yra daugiausia.

Vytauto gatvę užplūdę žiūrovai laiko veltui nešvaistė. Kone kiekvienas stengėsi įsiamžinti su savo favoritais ar akį traukiančiais automobiliais.

Nors lenktynės šeštadienį, bet mes į Palangą atvažiavome dar pirmadienį.

„Į Palangą iš Alytaus atvykome būtent dėl šių varžybų. Nors lenktynės šeštadienį, bet mes į Palangą atvažiavome dar pirmadienį. Pabandėme suderinti ir poilsį prie jūros, ir lenktynes.

Mums abiem patinka automobilių sportas, todėl pasistengsime aplankyti kuo daugiau šio savaitgalio renginių trasoje. Nors vakar iki paryčių šėlome su draugais, tačiau šiandien atsikėlėme anksčiau būtent tam, kad atvyktume čia pasižiūrėti į dalyvius“, – sakė alytiškiai Justas ir Simona.

Dainiaus Cuberos nuotr./Parado akimirka
Dainiaus Cuberos nuotr./Parado akimirka

Žiūrovų dėmesiu liko patenkinti ir sportininkai. Panevėžietis, komandos „Techninis projektas“ pilotas Giedrius Notkus neslėpė, kad palangiškiai ir miesto svečiai ne tik pasyviai žvalgosi į automobilius, bet ir domisi jų techninėmis galimybėmis.

Vieni tik apžiūri automobilį, kiti paklausia, koks variklis, koks galingumas.

„Džiugu matyti tiek žmonių. Be jų čia nebūtų tokios atmosferos. Stovėtume vieni. O dabar žmonės ateina, klausia, fotografuoja ir fotografuojasi. Vieni tik apžiūri automobilį, kiti paklausia, koks variklis, koks galingumas. Drąsesni net paprašo užmesti akį į bolido vidų. Tikra šventė visiems.

Mes stengsimės žiūrovus nudžiuginti ir trasoje. Jaučiamės tikrai pasiruošę, sieksime ne tik finišo, bet ir pergalės. Mūsų komandoje šiemet dera jaunystės energija ir patirtis, todėl manome, kad galime pasiekti savo tikslus“, – sakė BMW M3 pilotuosiantis Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Parado akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Parado akimirka

Po iškilmingo dalyvių parado ekipažai stos prie starto kovai dėl pirmojo trofėjaus – „Dynamit Super Sprint“ lenktynių taurės.

Dalyviai pečius surems šimto metrų atkarpoje, toje pačioje Vytauto gatvėje. „Pasimatavę“ sprinto rungtyje, ekipažai sugrįš į pagrindinę „ENEOS 1006 km” lenktynių trasą, kur nuo 14 val. prasidės treniruotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius