Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ernestas Staponkus apie finalinį Europos čempionato etapą: „Viskas arba nieko“

Antradienį į Europos ralio kroso čempionato S1600 klasės finalą Vokietijoje išvykęs Ernestas Staponkus kelia sau vieną tikslą – reabilituotis po dviejų sudėtingų etapų ir nutraukti nesėkmių grandinę, sportininką persekiojančią nuo pat Prancūzijos.
Ernestas Staponkus
Ernestas Staponkus / Komandos nuotr.

„Į Vokietiją keliaujame faktiškai žinodami, jog šių metų čempionate šansų užimti prizinę vietą nėra. Vienok, tai liūdina, antra vertus – tai leidžia pamiršti jaudulį ir pagaliau imtis kovos iš širdies“, - pasakoja iš Klaipėdos keltu į Vokietiją iškeliaujantis sportininkas.

Komandos nuotr./Ernestas Staponkus
Komandos nuotr./Ernestas Staponkus

Po dviejų nesėkmingų etapų Prancūzijoje ir Ispanijoje bei diskusijų dėl komandos techninės sudėties, lietuvis žada stipriai kovoti finaliniame etape. „Iš esmės neturime ką prarasti – tai finalas ir taupytis kitam etapui nėra prasmės, o ši trasa man gana paranki, joje daugiau žvyrinių sekcijų, nei asfalto, tad jausiuos gerai, 2014-aisiais čia yra pavykę užlipti ant antrojo nugalėtojų pakylos laiptelio. Nuotaikos taip pat pasitaisę, tas turėtų padėti“, - šypsosi Ernestas.

Ralio kroso trasos susideda iš asfalto, bei žvyro sekcijų, vienas trasos ratas yra apie vieno kilometro ilgio. Ši automobilių sporto šaka pastaruoju metu išgyvena renesansą: trumpos, bet aktyvios kovos tarp dalyvių, važiavimas ant skirtingos dangos, šuoliai per tramplynus, bei 100 km/val. greitį žaibiškai pasiekiantys automobiliai mažoje, žiūrovams lengvai stebimoje erdvėje šį sportą išpopuliarino per pastaruosius kelerius metus. Kartu su pasaulio čempionatą remti nusprendusiu vienu didžiausių energetinių gėrimų pasaulyje, į trasas savo jėgų išbandyti atkeliavo ir žinomiausi pasaulio sportininkai – Kenas Blockas, Sebastienas Loebas ir kiti. Būtent su šiais žmonėmis techninėje dalyvių zonoje savaitgalį praleis ir Ernestas, tiesa jis startuos kiek kitoje klasėje.

Likus savaitei iki išvykimo, komanda atliko testų sesiją Vilkyčių trasoje, kurią visą dieną laistė lietus – būtent tokios sąlygos numatomos ir savaitgalio lenktynėse, tad net ir merkiami lietaus, komandos nariai džiaugėsi, kad gali tinkamai pasiruošti bei sureguliuoti automobilį finaliniam etapui.

Savaitgalio varžybose Ernestas Staponkus dalyvaus Pasaulio ralio kroso čempionato finale, kurio metu vykdomos ir Europos ralio kroso čempionato varžybos. Veiksmas vyks „Estering“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius