-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 13 /2012 10 14

Estijoje vykstančiame ralyje automobilis išlėkė iš trasos ir sužalojo šešis žiūrovus

Savaitgalį Estijoje, Saremo saloje vykstančio „Saaremaa 45“ ralio metu, sportinis „Mitsubishi Lancer Evo“ automobilis išlėkė iš trasos ir kliudė šešis ralio žiūrovus. Visi jie atsidūrė ligoninėje.
Avarija „Saaremaa“ ralyje
Avarija „Saaremaa“ ralyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Į žiūrovų minią įlėkė Rusijos komandos „ASRT Racing“ ekipažas – Evgeny Rogovas ir Andrey Konovalenko. Jie važiavo „Mitsubishi Lancer Evo IX“ automobiliu. Kaip teigia įvykio vietoje buvęs fotografas Tomas Markelevičius, avarija įvyko prie ralio gerbėjams gerai žinomo tiltelio. Čia sportinių automobilių greitis itin didelis, o posūkis – pakankamai lėtas. Dažnai čia nutinka vienokių ar kitokių incidentų.

„Automobilis atlėkė apie 200 km/h greičiu. Nuspaudė stabdžius iki galo, susuko ratus ir čiuoždamas įlėkė į žiūrovus. Sužaloti gal penki ar šeši žmonės. Mano galva du – ypač sunkiai. Iš trasos išlėkęs ralio bolidas juos prispaudė prie sunkvežimio. Mažiausiai jiems lūžo kojos…“, – pasakoja viską savo akimis matęs Tomas Markelevičius.

Iš karto po avarijos ketvirtasis ralio greičio ruožas buvo, sportiniu žargonu kalbant, „nuimtas“. Į įvykio vietą vienas po kito atvyko trys greitosios medicinos pagalbos automobiliai, kurie į ligoninę išvežė šešis nukentėjusius. Trys vyrus ir tris moteris.

„Saaremaa 45“ ralio atstovas spaudai Margusas Helmetas teigia, kad nei vieno sužaloto žiūrovo gyvybei pavojus negresia. Tiesa, kelių nukentėjusių būklė yra ypač rimta.

Tuo tarpu automobilio vairuotojas Rusijos ralio čempionas Evgeny Rogovas susilaikė nuo komentarų.

VIDEO: Saaremaa Rally 2012 SS4 Crash

VIDEO: Saaremaa ralli SS4 Kaugatoma crash

VIDEO: saaremaa ralli 2012 ss4 crash

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius