-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionate Vokietijoje šeštą vietą iškovojęs Tautvydas Urba šturmuos Čekiją

Europos autokroso čempionate dalyvaujantis ir „Buggy 1600” klasėje besivaržantis lietuvis Tautvydas Urba toliau tęsia savo pasirodymą Senajame žemyne. Sportininkas jau ruošiasis startui Čekijoje.
Tautvydas Urba Vokietijoje
Tautvydas Urba Vokietijoje / Komandos nuotr.

Šie metai Tautvydui Urbai – itin sėkmingi. Sportininkas Vilkyčiuose įvykusiame Europos autokroso čempionato etape užėmė ketvirtą vietą ir nusprendė, kad sustoti ne valia.

Varžybos buvo sunkios, turėjau vieną rimtą šuolį, po kurio, kaip juokauju, reikėjo išsikratyti kelnes.

Praėjusią savaitę lenktynininkas su komanda išvyko į Vokietiją, kur po atkaklios kovos ir vėl pateko į finalinį važiavimą. Lietuviui pavyko iškovoti šeštąją vietą, o po trijų etapų T.Urba klasifikuojamas septintoje vietoje tarp kelių dešimčių Europos autokroso čempionato dalyvių.

„Vokietijoje buvo 31-as dalyvis. Viskas labai puikiai pavyko ir finišavau šeštas. Varžybos buvo sunkios, turėjau vieną rimtą šuolį, po kurio, kaip juokauju, reikėjo išsikratyti kelnes. Paskui ant to tramplino jau važiavau kiek ramiau, nes mačiau, kad gali blogai baigtis.

Bagis atlaikė, išsivertėme ir su tomis dalimis, kurias turėjome. Į finalą patekti buvo sunku, nes toje trasoje niekada neteko važiuoti. Trasa pavojinga, ypač kalnas. Sunku net suprasti, kaip per jį važiuoti. Bagį nuo kalno meta tai ant priekio, tai ant galo. Kol susigaudžiau, kaip teisingai per jį lėkti. Ant to kalno gal kokios trys mašinos kūliais nuėjo“, – pasakojo T.Urba.

Komandos nuotr./Tautvydas Urba Vokietijoje
Komandos nuotr./Tautvydas Urba Vokietijoje

Iškart po etapo Vokietijoje Tautvydas Urba nusprendė nebegrįžti į gimtąją Lietuvą, bet pasukti tiesiai į Čekiją.

Šioje šalyje artėjantį savaitgalį vyks dar vienas Europos autokroso čempionato etapas. Anot lenktynininko, šioje trasoje jį palaikyti iš Lietuvos atvyksta gausi delegaciją tautiečių.

Komandos nuotr./Tautvydas Urba Vokietijoje
Komandos nuotr./Tautvydas Urba Vokietijoje

„Praėjusį savaitgalį varžybos buvo Vokietijoje, o artėjantį savaitgalį – Čekijoje. Nusprendėme, kad iš vienų varžybų vyksime tiesiai į kitas ir namo per tas dienas negrįšime. Dabar turime kelias dienas poilsio, grožimės Čekija.

Paskui prasidės varžybų formalumai, o savaitgalį ir pačios lenktynės. Jau mačiau, kad mano klasėje užsiregistravę gal 48 sportininkai. Baisu. Reikės gerokai pasistengti.

Čekijos trasa man irgi nauja. Esu ten varžybas tik žiūrėjęs, o dabar teks ir palenktyniauti. Trasa irgi kalnuota, kai kur bagiai nuo kalno skersi eina tai liesdami žemę, tai neliesdami. Matysime, kaip bus, bet stengsiuosi kovoti“, – sakė Tautvydas Urba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius