-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose: kuriuos dalyvius galima vadinti favoritais?

Jau liepos 3-4 dienomis Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks didžiausias tarptautinis autosporto renginys Lietuvoje šiemet. Čia bus surengtas antrasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. Iki renginio likus kiek mažiau nei dviem savaitėms aiškėja ir dalyvių sąrašai, kuriuose galima rasti puikiai žinomas pavardes. Viena aišku jau dabar – Vilkyčiuose plazdės daugiau nei dešimties šalių vėliavos, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Klasėje „Super Buggy“ jau dabar registruota 20 dalyvių, kurie vairuos pačius galingiausius bagius, kurių arklio galių skaičius kartais viršija net ir paties bagio svorį. Čia užsiregistravo greičiausi lenktynininkai iš Čekijos, Vokietijos, Nyderlandų, Prancūzijos bei Latvijos. Favoritais šioje klasėje galima vadinti Europos automobilių kroso senbuvius, kurie jau ne kartą į viršų kėlė etapų nugalėtojų ir sezono čempionų taures. Vieni iš tokių – Čekijos atstovai Jakub Kubiček, Vaclav Fejfar bei Petr Nikodem.

Taip pat Vilkyčiuose pasirodys ir Mike Bartelen iš Nyderlandų, prancūzas Florent Tafani. Šiuos dalyvius puikiai prisimins tie žiūrovai, kurie Vilkyčiuose Europos automobilių kroso čempionato etapą stebėjo ankstesniais metais. Taip pat visuomet greiti ir į favoritų gretas šioje klasėje taikosi ir mūsų kaimynai latviai. „Braliukai“ į mūšį Vilkyčiuose deleguos Janį Boksą, Jurį Kulikovskį, Erviną Grencį bei Marį Licį.

„Buggy 1600“ klasėje šiuo metu jau registruota 17 dalyvių. Tarp jų bus galima išvysti ir vieną lietuvį. Čia startuos molėtiškis Saulius Žunda, todėl lietuviai turės savo favoritą šioje įskaitoje. Mūsų šalies sporto meistrui teks kovoti su tokiomis šios klasės žvaigždėmis kaip vokiečiai Markus Wibbeler bei Steven Laubach, rezultato galima tikėtis ir iš Liuksemburgo atstovo Kevin Peters. Čia visuomet į prizininkų gretas taikosi ir čekai Jakub Novotny bei Filip Hartman.

„Junior Buggy“ klasėje paraiškas jau pateikė 12 dalyvių, tačiau jų gretos dar turėtų didėti. Šioje klasėje pasirodys keturių šalių – Nyderlandų, Čekijos, Prancūzijos bei Latvijos sportininkai. Mūsų kaimyninės šalies garbę gins puikiai žinomos lenktynininkų šeimos atstovas Kristians Grencis. Beje, šioje klasėje prie vairo išvysime ir vieną merginą – Čekijos atstovę Elišką Pytlounovą.

„Touring Autocross“ klasė irgi pildosi ir čia varžybų žiūrovai taip pat turės ką palaikyti. Šioje kategorijoje lenktyniauti pasiryžo net du lietuviai – Paulius Pleskovas ir Vytautas Valukonis. Jiems lengva tikrai nebus, kadangi dalyvių sąraše esančios varžovų pavardės kalba pačios už save – čekas Otakar Vyborny, Nyderlandų lenktynininkas Adrian Boele, estai Valdur Reinsalu ir Andri Oun tikrai bus nusiteikę bekompromisei kovai dėl kiekvieno trasos centimetro. Šiuo metu „Touring Autocross“ įskaitoje pateikta 11 paraiškų.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Vilkyčiuose kartu su Europos automobilių kroso čempionato etapu taip pat vyks ir Nacionalinės klasės varžybos. Norą tapti grandiozinio lenktynių savaitgalio dalimi jau pareiškė 16 lietuvių, po vieną latvį ir čeką. Šios klasės važiavimai taip pat kupini intrigos ir dramos, mat kiekvienas dalyvis iš Vilkyčių nori išvažiuoti su taurėmis. Vienas iš šios klasės favoritų – Mindaugas Sidabras, kuris Vilkyčiuose visuomet sulaukia didžiulio žiūrovų palaikymo.

Taigi, tokios dalyvių gretos ir paraiškose esančios garsios pavardės garantuoja, kad dviejų dienų autokroso festivalis Vilkyčiuose nepaliks abejingų. Varžybų organizatoriai primena, kad bilietų prekyba vyksta internetu platformoje „Bilietai.lt“. Bilietus įsigyti bus galima ir renginio dienomis, tačiau jie jau bus brangesni, todėl tiems, kurie į renginį ketina atvykti su visa šeima ar dideliu būriu draugų, rekomenduojama bilietais pasirūpinti iš anksto ir sutaupyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius